Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Krääm [maker] från Nordisk Råvara

I vårt sortiment

Krääm maker 2,5kg
494476, KRÄÄM, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Regionalt Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Visades under Årets Kock-finalen 2017

Martin & Servera fick möjlighet att visa upp produkten första gången under Årets Kock-finalen i Malmö i februari 2017. Kocken Daniel Müllern tillagade en svampkräm med Kääm [maker] som bas. Krämen serverades i en varm buljong tillsammans med fasan.
En glass som inte smälter, en bearnaise som inte spricker. Detta kombinerat med en proteinrik bas som är helt vegansk och varken innehåller laktos eller gluten. Visst låter det som framtiden?
Hösten 2016 började det viskas i Matsverige. Någon höll på med en helt ny produkt. En svensk, proteinrik, växtbaserad och KRAV-odlad lupinkräm började se dagens ljus. Nordisk Råvara, som står bakom produkten, hade hittat något nytt och spännande i en av sina kulturgrödor - lupinbönan.

Genom att mala lupinbönorna till ett pulver, tillsätta svensk rapsolja och vatten kunde man få fram en ren konsistens, med mångsidigt användningsområde, gjord på svenska råvaror. Helt enkelt en helt ny typ av produkt för professionella kök.Klimatsmart protein

Vinnova, som driver program för att stärka innovationskraften i Sverige, lanserade i början av 2016 projektet Klimatsmart protein. Satsningen genomfördes både i form av en utlysning, där man lämnar in en ansökan om projektfinansiering, och en tävling.

Krääm [maker] tog juryn med storm under smakprovningseventet och knep förstaplatsen.

"De har utvecklat en unik produkt som smakar bra och har enorm marknadspotential"

Tareq Taylor

Växtbaserad, hälsosam och 100 % svensk

Krääm [maker] är helt växtbaserad. Basen är en svenskodlad matlupin. En gröda som verkligen passar att odla på marker som annars inte ses som attraktiv odlingsmark. En annan miljöfördel med lupinodlingen är den naturligt höga avkastningen och låga klimatavtrycket.

Lupinbönan innehåller lika mycket protein som sojabönan och samma essentiella aminosyror, vilket gör den till ett utmärkt livsmedel för dem som väljer bort animaliskt protein ur kosten. Den är också rik på viktiga vitaminer och mineraler.

Produkten är en perfekt grund för kalla såser, drycker och glass eftersom den både kan värmas, kylas och även frysas, utan att spricka.

"Vi såg behovet av att ta fram en kvalitetsprodukt för just såser, dressingar, glass, toppings med mera, gjord på kvalitativt svenskodlat grönt protein. Det finns många varianter av köttersättningsprodukter men inte något svenskt mångsidigt alternativ till tillbehör som såser och dressingar"

Tomas Erlandsson, Nordisk Råvara

Läs mer

Inspiration

Nyhet: Klimatsmarta svenska baljväxter från Nordisk Råvara

Nordisk Råvara satsar på att framställa mat som är långsiktigt möjlig ur ett globalt perspektiv. Allt genom att välja rätt grödor för rätt plats och koppla ihop aktörerna från odling till förädling och marknad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.