Produktlarm: Di Luca & Di Luca återkallar Cantuccini skorpa chocklad 300 g, artikelnummer 541029, av varumärket Colussi. Produkten kan innehålla odeklarerad allergen (hela bitar av mandel). Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Leksands Knäckebröd lanserar nyheter med samma passion som tidigare, till exempel sågad trekant på bricka, med kurbitsmotiv för att förstärka genuiniteten. Finns både som original och KRAV. En annan nyhet är knäckebrödet Frön & Havssalt.
Idag driver och förvaltar syskonen Peter och Annika Leksands Knäckebröd
Familjeföretaget Leksands Knäckebröd har engagerat sig i hållbarhet ända sedan de började baka knäckebröd i början av 1800-talet. Redan 1953 började de värma upp bageriet med återvunnen värme från ugnarna och det miljötänket har sedan vårdats och utvecklats under efterkommande generationer. Från och med 2013 har Leksands Knäckebröd bakat helt fossilfritt.
Bakar fossilfritt
Att grädda knäckebröd kräver många hundra grader. Överskottsvärmen från ugnarna använder företaget till uppvärmning av lokaler och allt varmvatten. Den första värmeväxlaren installerades redan 1953 och sedan 2013 har produktionen varit helt fossilfri.
Peter Joon, vd och sjätte generationens bagarmästare, Leksands Knäckebröd
Klimatavtryck redovisas
På knäckebrödens förpackningar finns en symbol i form av ett löv. Den talar om hur mycket koldioxidekvivalenter (CO2e) som ett paket har skapat. Beräkningen inkluderar samtliga växthusgaser omräknade till den effekt som koldioxid har på klimatet, från åker till butik.
"Min gammelfarmors mormor, Jakobs Karin, visste att man måste hushålla med resurserna, och vi fortsätter i samma anda nästan 200 år senare"
Hållbarhetsarbetet
Hållbarhet är ett ständigt pågående arbete för Leksands Knäckebröd och många positiva förändringar har genomförts genom åren. Samtidigt har företaget flera frågor kvar som de vill engagera sig i och skapa förändring kring. ”Vår positiva utveckling för att minska våra CO2e har fortgått sedan vi började beräkna vår klimatpåverkan, vilket gav oss en konkret verktygslåda med vad vi behövde förbättra och en tydlig insyn i vad vi kan angripa för att sänka våra CO2-ekvivalenter” säger vd Peter Joon.
Vi på Martin & Servera jobbar med ett brett och hållbart sortiment av matbröd, knäckebröd, bakverk och kex som hela tiden fylls på med nya, aktuella produkter. Oavsett om du driver ett litet café, en stor restaurang eller lagar mat i ett skolkök så har vi produkterna som din verksamhet behöver.
För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val. I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.