Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Lite jobb - mycket dessert
Inspiration

Lite jobb - mycket dessert

Vill du erbjuda dina gäster ett brett utbud av desserter utan att öka arbetsbördan alltför mycket? Här är några idéer för att variera menyn med liten arbetsinsats och maximal kreativitet.

Servera i glas

Med fem baser, fem toppings och fem crunch kan du skapa 125 olika varianter av glasdesserter. Dessa passar lika bra på lunchrestauranger och caféer som på konferenser och banketter. Om något blir över, kan det enkelt användas i andra desserter senare. Flexibiliteten gör att du kan erbjuda ett varierat dessertutbud med liten arbetsinsats.

Anpassa efter säsong

Använd säsongens råvaror för att hålla nere kostnaderna och erbjuda fräscha smaker. Genom att ändra basen, toppings eller crunch kan du enkelt anpassa dina desserter efter säsong och högtider. Testa exempelvis att smaksätta en cheesecakekräm med saffran till jul.  

Från glas till tallrik

Med samma komponenter kan du skapa både glasdesserter för lunchbuffén och tallriksdesserter för à la carte på kvällstid, vilket både minskar arbetstiden och matsvinnet. För större desserter på kvällen kan du addera något matigt som en brownie eller en sockerkaka. 

kund.arla.se hittar du recept på frysvänliga desserter och fler svinnsmarta tips!

Inspireras av Arlas recept

Recept

Cheesecakekräm

Cheesecakekrämen är lätt att ha förberedd och spritsas i glas. Toppa krämen med t ex blåbärskompott eller stekta nektariner beroende på säsong. Få lite crunch till desserten med t ex rostat havrecrunch eller mimimaränger. Receptet är framtaget av Disa Molin för Arla.
Recept

Hallonchantilly

Spritsa hallonchantilly i små glas och bjud till dessert efter lunchen. Toppa hallonchantillyn med till exempel blåbärskompott och små maränger för en härlig dessert. Lätt att ha förberedd och bara vispa vid servering. För bäst resultat - servera hallonchantillyn strax efter uppvispningen.
Recept

Mjölkchokladkräm

Den här lättlagade chokladmoussen innehåller bara två ingredienser, grädde och mjölkchoklad. Enkel att förbereda och använda som bas i flera desserter. Spritsa i glas och toppa med till exempel chokladganache och rostad vit choklad, som en extra god chokladdessert att erbjuda efter lunchen, ev. som merförsäljning.
Recept

Citron posset

Citron posset, eller lemon posset, är en omtyckt dessert som är lättlagad och perfekt att förbereda. Toppa den syrliga desserten med till exempel söt blåbärskompott och spröda minimaränger. En dessert som passar året om och blir en uppskattad avslutning på lunchen.

Artiklar från sortimentet

Yoghurt turkisk 10% 5kg
386312, Arla® Pro, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Färskost naturell 25% 1,5kg
328557, Arla Pro, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smetana laktosfri 42% 1,8kg
328619, Arla® Pro, Finland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.