Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Nytt rosteri maxar aromer och smaker
Inspiration

Nytt rosteri maxar aromer och smaker

2021 fyllde Löfbergs 115 år. Det firade det familjeägda kafferosteriet med att inviga ett nytt, toppmodernt rosteri för hela bönor i Karlstad. I det nya rosteriet sker rostningen enligt slow roast-metoden, en skonsam process där kaffebönorna rostas med lägre temperatur över en längre tid. Det ger ett kaffe med hög kvalitet, maximala aromer och unika smaker.

– Efterfrågan på hela bönor är fortsatt stark och allt fler erbjuder färskmalet kaffe, och med det nya rosteriet förbättrar vi vår kapacitet och leveransförmåga. Den nya tekniken gör att vi kan möta våra kunders behov på ett ännu bättre sätt, säger Anna Nordström, speciality coffee manager på Löfbergs.

Smak, kvalitet och hållbarhet

Kaffebönorna som rostas i det nya, toppmoderna rosteriet kommer från noga utvalda och hållbart certifierade odlingar*. Löfbergs köper allt sitt kaffe direkt från odlarländer med så få mellanhänder som möjligt, och en stor del kommer från kooperativ med småskaliga kaffeodlare.

När kaffebönorna skördats fraktas de med båt och tåg ända in i Löfbergs rosteri där de rostas enligt slow roast-metoden av passionerade och erfarna kaffeälskare.

"För att säkerställa smak och kvalitet provsmakar vi 300 koppar kaffe varje dag, och kaffet som bryggs på bönor från vårt nya rosteri får toppbetyg i våra blindtester."

Anna Nordström, speciality coffee manager på Löfbergs

Följ med till Löfbergs nya rosteri

Video

Grön energi och klimatsmarta förpackningar

All energi i det nya rosteriet kommer från gröna källor, och när kaffebönorna rostats packas dom i klimatsmarta förpackningar.

 Allt det här innebär att vi kan tillgodose våra kunders höga krav när det gäller både smak, kvalitet och hållbarhet, säger Anna Nordström.

*Visste du att Löfbergs är en av världens största inköpare och rostare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe?

Se också

Inspiration

Våren och sommarens kalla kaffedrinkar

Våren är äntligen här och sommaren står runt hörnet. Den varma koppen byts ut mot den kalla och i år är inget undantag. Kalla kaffedrinkar fortsätter vara en stor trend och Löfbergs har tagit fram fyra olika läskande recept du enkelt tillblandar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.