Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Inspiration

Kvalitetsprodukter från RAK Porcelain

Relaterat

Läs vidare

Läs mer om RAK Porcelain och se hela sortimentet på företagets hemsida.
Porslin i alla dess färger och former – både klassiskt och nytänkande – hittar du hos RAK Porcelain. Med kvalitetsporslin från RAK får du mycket för pengarna och dessutom finns möjlighet att sätta en personlig prägel på designen.

RAK Porcelain är en av de ledande tillverkarna av porslin. På restauranger, caféer och hotell världen över serveras mat på porslin från RAK. På den svenska marknaden har Martin & Servera ensamrätt att sälja porslinet.

Ett bolag i ständig tillväxt

Företaget har funnits sedan 2005 och etableringen har gått snabbt. Det enda området där man ännu inte har en närvaro är Grönland. Serge Hemmer, Key Account Manager på RAK Porcelain Europe berättar om expansionen:

”Vi växer snabbast i mellanöstern och Dubai. Utvecklingen där går jättesnabbt! Nu när World Expo 2020 närmar sig, byggs 100 nya hotell bara under ett år. Det finns ingen annan marknad som kan mäta sig med det.”

Produkter som tål tuffa tag

Design, kvalitet och funktionalitet är tre delar som måste balanseras när det gäller att möta HORECA-industrins krav och behov på porslin. Produkterna ska tåla både ett snabbt tempo och en tuff miljö. Porslinet måste vara tåligt och starkt för att kunna klara temperaturvariationer och svåra förhållanden.

”Våra kollektioner lever alltid i minst 10 år från det att vi tar fram dem, vilket är en trygghet för kunden. Vi har också 5 års kantstöttningsgaranti på många av våra runda tallrikar från dagen för inköpet.” säger Serge.

RAK Porcelain vill vara det självklara valet av porslin över hela världen. Vid framtagning av nya kollektioner lyssnar man in marknaden noggrant. Många gånger fungerar man också som trendsättare. Neofusion är en sådan kollektion där man hämtat inspiration från mineraler. Tallrikarna finns i sex olika mineralfärger och fungerar bra att kombinera med vitt porslin.

2015, då det gått tio år sedan företagets start, kom det några nya spännande kollektioner. Marea, Giro och Access var några av nyheterna, där Access var det senaste tillskottet. Porslinet är ultravitt och kallas Polaris. Materialet är rikt på aluminiumoxider och det starkaste som produceras i Europa och Asien, vilket betyder att kvalitén är mycket hållbar.

Färg och form på väg tillbaka

Det porslin som säljer allra bäst är porslin i vitt som fungerar till det mesta. Alla kollektioner går att mixa och matcha vilket gör att du inte behöver fastna för allt i en kollektion utan kan plocka en djup skål från en kollektion och assietter från en annan. Serge Hemmer berättar att han ser en trend där färger, material och att kundens vilja att vara unik kommer mer och mer.

”Även om det vita dominerar så vill allt fler krogar, caféer och hotell få sina gäster att känna sig hemma och skapa en annan känsla. Vi märker att färger kommer tillbaka och att man vill blanda olika material. Även andra former än de vanliga runda växer sig starka och olika former blandas på ett annat sätt än tidigare.”

Den lantliga stilen och jordnära färger är populära i Skandinavien. I mellanöstern är det däremot mönster och starka färger som gäller.

Att välja rätt porslin

I valet av porslin är det absolut viktigaste att ha en budget. Sedan måste du ha kännedom om verksamheten och välja något som passar miljön. Är det en stor matsal kanske valet kommer falla på något praktiskt och klassiskt. Att det kommer vara en stor omsättning på porslinet är viktigt att budgetera för.

”Porslin på en finkrog är lite annorlunda. Visst kan klassiskt vitt fungera här med, men många kockar väljer en tallrik som kommer att passa för en viss signaturrätt och inte tvärtom.”

Ensamrätt på att sälja RAK Porcelain i Sverige

RAK Porcelain har ett väl etablerat distributionsnätverk i mer än 135 länder. På den svenska marknaden har Martin & Servera ensamrätt att sälja RAK Porcelain och du kan handla allt ur sortimentet. Vill du ha mer information om produkterna, veta mer om möjlighet till kundunik design eller lägga en beställning – vänligen kontakta din säljare hos Martin & Servera. Ett urval av artiklarna hittar du även i Martin & Serveras e-handel, länk nedan.

Relaterat

Handla RAKs produkter i vår e-handel

Martin & Servera har ett stort urval av RAK produkter i vårt sortiment. Se efter själv!
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader