50-tal
På 1950-talet ansågs restaurangkläder vara ett funktionellt skyddsplagg. Kockrockarna bestod av kraftiga och bylsiga bomullstyger. Knapparna var runda och tillät bäraren att snabbt få av sig sitt plagg ifall det skulle fatta eld. Rockärmarna gick hela vägen ner för att förhindra skvätt på armarna från spisen. På den tiden fanns även något som kallades stekärm, vilket var en tygstrumpa med resåröppning i båda ändarna som skyddade ärmen på rocken från att bli smutsig. Segers tillverkade sina kläder i 100 % bomull under denna period.
60-tal
Från 1950-talet och en bit in på 1970-talet förändrades framförallt servisplaggen. Då bar servitörer en klassisk serveringsrock eller svart väst. Även det var för att särskilja vilken roll man hade som servitör.
70- och 80-tal
Under denna period förändrades behovet av att tydligt signalera vilken roll servitören hade i servisen. Västen försvann successivt och man gick över till att bära skjorta och ett vanligt förkläde i vitt, marint eller svart. Klädseln blev lite mer ledig. Under den här perioden började också användandet av materialet polyester smyga sig in, i första hand i förkläden där man ville ha en färgäkthet. Polyestern binder färgen i tyget bättre än bomull och håller exempelvis svärtan kvar i ett svart tyg längre.
90-tal
På 1990-talet kom mer funktion in i köket. De höga kockhattarna byttes ut mot lägre mössor som fungerade bättre under de moderna köksfläktarna. Förklädena och de klassiskt vita rockarna fick ge plats åt jeanstyg och färgade textilier med mycket mönster. Köket började bryta sig loss från det gamla traditionella utseendet.
2000-tal
De extrema mönstren gjorde sin sorti i början på 2000-talet och då började klädstilen formas till det man ser idag. Det enkla och enfärgade återuppstod med helvita rockar och svarta, neutrala byxor."I början på 2000-talet började klädstilen formas till det man ser idag."
2010-tal och dagens mode

Från att ha varit ett hierarkiskt präglat skyddsplagg är restaurangkläder idag mer modebetonade. Många restauranger har en öppen lösning och har valt mer enhetliga kläder som ska fungera både i köket och hos servisen. Segers tillverkar idag kockrockar som är mer designade med en snävare passform, så kallad slim fit. Det dubbelknäppta plagget har ersatts med en enkelknäppt modell för att minska vikt och värme för den som bär det. Förklädet har blivit mer ergonomiskt anpassat med korslagda band över ryggen istället för ett nackband som hela tiden trycker mot nacken. De tillverkas nu antingen med tygband eller resår som är avtagbara, vilket blir mer lätthanterligt för tvätterierna.