Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Svenskt kött med hög svansföring

”Från hage till mage” är familjeföretaget Gudruns ledstjärna. Det innebär att man äger och tar ansvar för alla led i produktionskedjan – från hur djuren mår på gården till hur köttet paketeras och transporteras.
Gudruns är ett av de få helsvenskägda kött- och charkföretagen med eget slakteri. Tack vare att slakt, styckning, förädling och distribution sker i egen regi har man full kontroll på alla led och kan garantera produkter av högsta kvalitet.


Ett hantverk

Navet i verksamheten är Skövde Slakteri. Härifrån åker kunniga inköpare ut till utvalda gårdar inom en radie av ca 20 mil. De säkerställer köttets kvalitet genom att se till att djuren mår bra, får rätt foder och har rätt mognad. Kenneth Lundgren är inköpare av nöt. Han understryker hur viktig relationen med bönderna är:

– I mitt arbete ingår att stötta bönderna och vara ett bollplank i allt från avel till hur gårdarna kan höja sin självförsörjningsgrad. Bönderna ska känna sig trygga – och stolta över att leverera till oss.

Att köpa in de bästa djuren är i högsta grad ett hantverk. Caroline Germer-Rehn är grisinköpschef, och besöker gårdar varje dag. I sitt yrke har hon utvecklat en osviklig blick för hur en gris mår.

– Glada grisar som trivs i sin miljö och äter rätt får en speciell ”glow”, berättar hon.

Caroline Germer-Rehn, grisar

Caroline Germer-Rehn, grisinköpschef

Bevarar det svenska jordbruket

Köttet styckas, förädlas och paketeras sedan i egna fabriker.
Trots uppdelningen är Gudruns en tight organisation, där samtliga led brinner för det just de gör. Denna passion, i kombination med FSSC 22000-certifieringen, borgar för den höga kvaliteten, menar kvalitetschef Mathias Pettersson.

– Köper man en Gudrunsprodukt behöver man inte fundera. Man vet att den uppfyller de krav och kriterier som finns.

Enligt Mathias är efterfrågan på svenskt kvalitetskött högre än någonsin, och den tycks bara fortsätta att öka.

– Det är glädjande att fler och fler vill ha lokalt kött av hög kvalitet. Det ger oss möjlighet att uppnå grundaren Tommy Ögrens vision: att säkra upp den svenska råvaran och bevara det svenska jordbruket.

Mer om Gudruns

Sortiment

I sortiment från Gudruns

Korv, revbensspjäll, nötbog, skinkstek, stekfläsk och bacon - i sortimentet hittar du ett brett utbud av styckningsdetaljer från Gudruns.
Inspiration

Gudruns: Enbart svensk köttråvara

Gudruns ägs och drivs av familjen Ögren. Företaget drivs i andra generationen av tre bröder Ögren. Pappa Tommy Ögren startade en gång i tiden med en grisstyckningsverksamhet på Södermalm i Stockholm. Idag är de en av Sveriges största privatägda aktörer inom kött och charkuterier.
Inspiration

Från hage till mage – utan omvägar

Som kött- och charkproducent vet Gudruns hur viktigt det är att ta hand om vår jord. Utan en tydlig hållbarhetstanke kommer det snart inte att finnas mycket kvar att odla och beta på. Därför arbetar de systematiskt efter en miljö- och hållbarhetsplan med bland annat korta transporter, grön el, minskat svinn och alternativa förpackningsmaterial. Varje del gör skillnad!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.