Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Sveriges fantastiska producenter

Vi vill lyfta fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige. Tillsammans kan vi öka kunskapen och medvetenheten kring de mervärden som finns kring de svenska produkterna och det arbete som görs för att skapa kvalitativa och säkra livsmedel.

I fokus

Inspiration

Ko-pensionatet Hagshult

På gården i Hagshult får de pensionerade mjölkkorna strosa runt, äta upp sig och vila efter ett långt arbetsliv. Ryggmassage, specialbelysning och en kost av färskt småländskt gräs är några av de sköna detaljerna på ko-pensionatet.
Inspiration

Allt mer medvetenhet kring olika potatissorters egenskaper

På Stora Tollby Gård utanför Visby odlas ett tjugotal olika potatissorter, varav en del byts ut varefter nya kommer in i sortimentet. ”Det har hänt otroligt mycket de senaste tio åren kring potatisen, alla kunder har blivit så mycket mer sortmedvetna”, säger odlaren Andreas Wiklund.
Inspiration

Modern teknik förlänger säsongen för färska svenska äpplen

Nu finns det svenska äpplen året runt. Tack vare dagens teknik bevaras äpplenas smak och konsistens perfekt i moderna långtidslager. När frukten läggs i lagret är den plockad i precis rätt ögonblick och när den vaknar ur sin sömn smakar den som nyskördad.
Inspiration

Friska smågrisar behöver inte antibiotika

Sverige är det land i EU som använder minst antibiotika till sina djur. Det beror på att de svenska djuromsorgsreglerna förebygger sjukdomar. Antibiotikaresistens är ett av de stora hoten för både människor och djur, den kan hindras – genom att användningen av antibiotika minskar. Möt Jeanette som föder upp smågrisar.
Inspiration

Bondförnuft och start up-idéer – en god mylla för ett modernt jordbruk

Datoriserad bevattning, ekokyckling och fjärrvärmeproduktion, bonden Mikael Wiks kreativitet har inte bara gjort hans gård självförsörjande – hela bygden skördar resultatet.

Läs mer

Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.