Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Udda styckdetaljer

Suget efter svenskt kött fortsätter att öka stadigt. Både bland landets kockar och konsumenter, och både när det gäller mer välkända och andra lite mer udda köttdetaljer. Det sistnämnda är inte bara ett sätt att variera och göra menyn mer spännande. Det kan även skapa ny inspiration i köket och är ett sätt att bidra till nyttjandet av hela djur, från mule eller tryne till svans.

Förnya menyn med udda köttdetaljer


När du väljer svenskt kött vet du att djuren har levt ett gott liv, och du kan känna dig stolt över att du hjälper oss att stötta svenska bönder och bibehålla både det svenska odlingslandskapet och dess växt- och djurliv. För att inte tala om att lite mer ovanliga köttdetaljer ofta är väldigt prisvärda jämfört med de allra vanligaste. Här nedan är några av Scans lite mer udda köttdetaljer.

Några av Scans styckdetaljer

Kunskap

Flankstek

En smakrik och mör köttdetalj som är lätt att tillreda jämnt på grund av den avlånga och platta formen. Flankstek kan grillas hel som den är, med en god rub eller penslad med glaze för att variera smakerna, men kan även bräseras eller ugnsstekas. Passar även strimlad i wok eller stroganoff. Kom bara ihåg att skära tvärs över muskelfibrerna när du trancherar.
Kunskap

Njurtapp

Njurtapp, historiskt kallad slaktarbiff, är en hjärtformad detalj vid djurets mellangärde. Det här är en relativt grovfibrig detalj med kraftig köttsmak som påminner lite om vilt eller inälvsmat. En favorit på franska krogar där den kallas onglet och serveras med märg eller löksås. Tillaga den hel eller i två delar genom att skära bort senan som går rakt igenom.
Kunskap

Oxkind

Oxkind är långkokets bästa vän och precis vad det låter som – kind av oxen. Fintrådigt kött med djup och generös nötsmak – i paritet med oxsvans. Oxkind blir fantastiskt mört och saftigt i grytor om det får koka eller bräseras riktigt länge, mellan 4–6 timmar. Och alldeles extra bra blir köttet om det får marinera i kryddor och vin någon dag innan tillagning.
Kunskap

Bogstek

Det här är magert, mycket mört och fylligt kött som kan tillagas helt eller i skivor som filé. Det kan även kokas, bräseras eller ugnsbakas som en stek. Men se till att ta bort silverhinnan som omger köttet. Klassiska recept med bogstek är exempelvis porterstek, sjömansbiff eller tjälknöl, och ett mer nutida är pulled beef. Malen bogstek passar även bra till råbiff!
Kunskap

Rostlock

Brassarnas favoritdetalj på grillen, med relativ grovtrådigt kött och mycket smak. De kallar den Picanha (”pickannja”) och serverar den med olika heta såser. Du kanske känner den bättre som rumpstek, rostas, rostbiffslock eller tri-tip. Rostlock kan tillagas hel, men även skäras upp till biffar innan tillagning, men då är det viktigt att skära mot muskelfibrerna.

På kampanj

simpleimage
873745 - SCAN - Sverige - Fryst
174,27 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
885145 - SCAN - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
885129 - SCAN - Sverige - Fryst
118,75 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
605519 - SCAN - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Annons

simpleimage
325498 - SCAN - Sverige - Fryst
135,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer

Sortiment

Framtidens grisgård

Aldrig förr har konsumtionen av kött och dess klimatpåverkan varit så pass omdebatterat. Och tur är väl det för med ifrågasättanden kommer innovationer. Säg hej till framtidens hållbara gård och ett klimatkliv som gör skillnad på riktigt!
Kunskap

Styckningsscheman

Här hittar du Martin & Serveras styckningsscheman för nöt-, lamm- och fläskkött.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader