För tillfället upplever vi tyvärr längre svarstider på e-handeln. Vi arbetar med att lösa problemet.Läs merLäs mindre
Produktlarm: Julskinka, kokt skivad, art nr 431403, Martin & Servera, med bäst före datum 12-12-2023, batch nr 361, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En färsk undersökning från Korvbrödsbagarn visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.
"Kommer man någonstans där man ser att de har ett bra bröd så vet man nästan på förhand att det är en bra burgare. Det sätter tonen redan innan första tuggan", säger Marcus Sjöström, en av grundarna till Burgerdudes som driver Sveriges största recensionssajt för hamburgare.
Svenskarna, i alla åldrar, verkar älska hamburgare. Burgarkonsumtionen växer stadigt vilket också leder till mer kunniga gäster som ställer högre krav. De är också villiga att betala mer för högre kvalitet.
Video
Lär dig av proffsen. Så här gör du en riktigt god premiumburgare
"Jag är verkligen glad att det finns mer variation på bröd nu, än bara det klassiska gatuköksbrödet med sesamfrön. Brioche, Pretzel, Potato Bun och Sweet Potato Bun är bara några favoritexempel. För olika bröd kan verkligen lyfta olika typer av burgare, fortsätter Marcus.
Enligt Korvbrödsbagarns undersökning så uppger hela 90% att de äter hamburgare utanför hemmet minst en gång i månaden. Vad gäller betalningsviljan så är man generellt villig att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare, vilket motsvarar ett 39% högre pris. Det är ännu mer tydligt hos de unga i åldern 18-25 år. Ju yngre man är desto mer benägen är man att välja premiumburgare före en standardburgare och desto högre pris är man beredd att betala.
"Många glömmer att brödet faktiskt är det är det första man både ser och känner."
Burgerdudes har provat mer än 350 burgare i över 50 olika länder, något som borgar för att de vet mer än de flesta om burgare.
"När man kommer till ett ställe och ser att de verkligen har lagt ner omtanke på sitt bröd blir man så himla glad. För det är något som ofta faller bort. Det är mycket köttfokus. Men många glömmer att brödet faktiskt är det är det första man både ser och känner, avslutar Marcus Sjöström.
Om Burgerdudes
Grundare: Marcus Sjöström, Linus Josephson, Toby Lee och John Wästerlund. Burgerdudes.se är Sveriges (kanske till och med världens) största recensionssajt för hamburgare. De har rest världen över och recenserat över 350 olika burgarrestauranger. Allt i jakten på den perfekta burgaren.
Prova dig fram och upptäck att olika bröd lyfter olika smaker.
I genomsnitt är dina gäster villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare*. Brödet är en viktig del i detta.
77% tycker att köttet är det viktigaste när man köper en hamburgare på restaurang, men på andra plats kommer brödet tycker hela 69%*.
*Undersökning av Korvbrödsbagarn/Lantmännen Unibake 2019
Vi på Martin & Servera jobbar med ett brett och hållbart sortiment av matbröd, knäckebröd, bakverk och kex som hela tiden fylls på med nya, aktuella produkter. Oavsett om du driver ett litet café, en stor restaurang eller lagar mat i ett skolkök så har vi produkterna som din verksamhet behöver.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.