Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Kocken och matkreatören Adam Thulin tror på en framtid fylld av närproducerade rotfrukter och nya, smarta alternativ till mejeriprodukter. År 2022 vann Adam Thulin tv-programmet Sveriges Mästerkock. Idag jobbar han med mat på olika sätt, bland annat skriver han kokböcker, är kock både i och utanför tv-rutan, och arbetar med produktutveckling. Nu blir Adam även ny ambassadör för Violife Professional.
"Man måste vara nyfiken. Den dagen jag tappar min nyfikenhet, då faller allt."
En av Adams största drivkrafter är att lyfta fram det växtbaserade i maten.
– Vegetariskt är väldigt gott, vilket är huvudsaken för mig när jag skapar mina rätter. Jag jobbar inte alltid helt veganskt, men tänker mycket på klimatpåverkan och hälsa, berättar Adam.
När Adam experimenterar i köket använder han gärna produkter från Violife Professional. Dit hör bland annat växtbaserade alternativ till smör, grädde och ost från Violife och Flora Professional.
Vid 23 års ålder har Adam redan erfarenhet av kockyrket. Han tror att arbetsgivare som vill attrahera den yngre generationens kockar bör fundera över det dagliga bemötandet.
– Det kan räcka med ett: ”Bra jobbat!”. Det kan göra ett helt arbetspass. Men det måste också vara tydligt vad som förväntas. Som anställd måste man ha lite tålamod och se långsiktigt på jobbet. Och vara nyfiken! Den dagen jag tappar min nyfikenhet, då faller allt.
Växtbaserade recept framtagna av Adam Thulin
Video
Se videon med Adam
Vi rekommenderar
Recept
Bakad potatis med kantareller, grillad majs, miso- och dragonkräm
Inspireras av Adam Thulins recept på bakpotatis, ett recept på en klassisk bakpotatis med en favoritkombination inspirerat av en norsk stjärnkock som blandade kantareller, majs och dragon. Adam har även valt att addera en superenkel men väldigt god misokräm.
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Grillad primörsallad med krämig dressing och Violife Greek White
Adam Thulin har valt ut några av hans favoritprimörer tillsammans med Violife Professional. I detta recept är det hjärtsallad för volym, färskpotatisen för matighet, vitsparis och rädisor för textur. De grillade primörerna serveras med en syrlig dressing gjord på Violife Creamy, rågbrödssmul som steks i Flora Plant B+tter, samt smulad Violife Greek White. Primörerna är utbytbara om man önskar det.
Körsbärspaj smaksatt med tjärsirap och salt vaniljsås
Körsbär är Adam Thulins favoritbär, han anser att körsbär orättvist hamnat lite i skym undan. Detta smulpajrecept innehåller körsbär smaksatt med tjärsirap. En riktigt bra kombination med syrliga körsbär och en underton av rökighet. Pajen serveras med en vaniljsås baserad på Flora Plant 31% som smakas av med lite salt för att bryta sötman i vaniljsåsen.
Flexitarian, vegan, laktosintolerant, miljömedveten eller djurvän. Det finns många anledningar till att dagens matgäster väljer att minska sin konsumtion av kött och mejerivaror och äta mer växtbaserat. Inspireras av Violife Professionals somriga och växtbaserade recept när du planerar din sommarmeny.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.