Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Villa Cardea Aperitivo Spritz

Gillar du att blanda drinkar? Behöver du inspiration? Här har vi tips på några drinkar gjorda med vermouth och aperitivo som bas. Klassiska drinkar och cocktails är ofta enkla att blanda och fina att servera i tjusiga glas. Servera drinkarna som aperitif och ta ut svängarna för att hitta din egen favorit med recepten här som grund. Med bra råvaror är det lätt att lyckas med smakerna. Lycka till!

Ett glas bubbel och tilltugg = aperitivo!

Italienarna gör det. Fransmännen likaså. Spanjorerna tycker också om det. Att ta en aperitivo alltså! Vi svenskar har börjat göra det också. Ta en drink innan maten. Eller kanske en liten aw - after work - när man slutat jobbet. Ett trevligt sätt att ses innan middagen.

Villa Cardea®Aperitivo

Domaine Wines presenterar den utmärkta Spritz-ingrediensen – Villa Cardea® Aperitivo. Fyll ett stort vinglas med is, häll i tre delar prosecco, två delar Villa Cardea®, en del sodavatten och toppa med en apelsinskiva. Eller blanda en enkel drink med apelsinjuice och is. En riktig bra aperitif. Trendigt värre!

Villa Cardea® är gjord på ett originalrecept baserad på infusion av örter och citrus, drycken är välkänd för sin klarröda blodapelsinfärg och de intensiva smakerna. Tonerna i Villa Cardea® går åt blodapelsin, pomerans, nejlika, rabarber och har en sympatisk bitterhet i avslutet. Servera den ”rakt upp och ner”, blanda med apelsinjuice eller gör en klassisk Spritz!

Aperitivos historia

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire - att öppna. Och visst är det ett sätt att öppna upp aptiten, öppna upp för umgänge och för att öppna upp för en bra kväll. I Frankrike kallas det för apéritif och betyder just en drink, en slags aptitretare. I Italien innebär en aperitivo både dryck och tilltugg. Gärna i form av rostade nötter, oliver, kanske lite skinka och salami och något bröd. Beställer du in en aperitivo i Italien gäller det alltså att ha aptit! Och inte minst lämna utrymme för middagen.

En aperitivo-drink ska inte vara för stark - kvällen ska ju inte börja och sluta där. Vanliga drinkar i Italien består ofta av någon form av mousserande vin - som prosecco - mixat med en bitter. Vermouth är väldigt populärt och andra örtbaserade likörer med låg alkoholhalt. Vanliga ingredienser i en aperitivo är bland annat malört och någon form av citrusfrukt som till exempel pomerans. Tillsammans med lite mousserande vin eller mineralvatten blir det en uppfriskande och läskande drink.

Ny tradition i Sverige?

Vi svenskar är aldrig sena med att anamma traditioner. Idag ser man många restauranger som erbjuder någon form av aperitivo. Det kan vara några timmar på tidig eftermiddag med bra priser på ett glas bubbel, öl eller vin i baren med gratis snacks som charkuterier, oliver och chips.

Idag finns det flertalet alternativ i form av färdigblandade drinkar. Allt som behövs till är en flaska bubbel, tilltugget och trevligt sällskap. Aperitivon kan starta.

Helt kort – kul att känna till – om Perlino från Asti i Piedmont

Asti ligger i vindistriktet Piedmont i nordvästra Italien. Piedmont är hem för några av världens finaste röda viner och även en del vita såsom Astis mousserande vin. Dessutom finns här en lång tradition av aromatiserat vin, aperitifer. Klimatet i området är kontinentalt, men närheten till Medelhavet gör att somrarna runt Asti är svalare än i den närliggande staden Turin, medan vintrarna är mildare.

Här i Asti görs vermouth från Perlino, aromatiserat vin som görs på ett gammalt Piedmont-recept. Vin av hög kvalitet, socker och alkohol blandas med extrakt från en mix av aromatiska örter. Detta ger en perfekt balanserad smak som har både söthet och bitterhet, elegans och aromatisk känsla i harmoni med en distinkt personlighet. Gott att servera med bara is eller som drinkbas i cocktails eller aperitifer.

Perlino har sin bas i området Piedmont. Deras vinodlartradition har sina rötter i området där vinodling, vintillverkning och vinkunskap inte bara är en tradition utan också en kultur och konstform som gått i arv från generation till generation. Företaget grundades 1905.

På 90-talet tog sig Spritz från Milano i norra Italien där den har sitt ursprung, till de internationella marknaderna och blev en drink att räkna med på de trendiga ställena runt om i världen, främst i Tyskland, Österrike och Ryssland älskade man den nya trenden och hällde upp Spritz i stora vackra glas.

 

Drinktips!

Recept

Aperitivo Villa Cardea® Spritz

Här är det klassiska receptet på Spritz som italienska bartenders använder sig av:
Recept

Villa Cardea® Brunch Drink

Här är tips på en ”brunchdrink”. Enkel och fräsch!
Recept

Villa Cardea® Neat over Ice

Enklare än så här blir det inte. Less is More och med den här drinken kan du inte misslyckas. En färgglad aptitretare som är lätt att imponera med.

Handla direkt

Villa Cardea Aperitivo 70cl
719906, Villa Cardea Aperitivo, Italien
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer om vårt sortiment

Kunskap

Specialist inom vin, sprit och öl

Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.