Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Haymarket by Scandic – Ett hotell med hållbarhetsfokus

Scandics första signaturhotell ligger i gamla PUB-huset på Hötorget i Stockholm. Inredningen är inspirerad av både nutid och dåtid, enligt devisen Lady Gaga möter Greta Garbo. Martin & Servera är stolt samarbetspartner och leverantör av allt från lyxig fransk dessertvagn till schyssta kastruller.

På Haymarket by Scandic finns Paul's som är ett amerikanskt brasseri med klassisk atmosfär. Du hittar även en cocktailbar, Americain, som är influerad av filmen Casablanca. Gretas är hotellets livstilsscafé.

Paul's är döpt efter PUBs grundare Paul U. Bergström och Gretas efter PUB-varuhusets mest kända expedit - Greta Garbo, som jobbade på hattavdelningen 1920.

Unik och specialdesignad utrustning

Anki Schwartz, specialistsäljare utrustning hos Martin & Servera, berättar om samarbetet med Scandic.

"Vi har fixat fram allt från vanlig köksutrustning till mer speciella artiklar som monogramprydda tallrikar. Till matsalarna har Scandic valt ett vitt porslin och adderat en riktigt unik grillkniv. Serveringsvagnen är specialdesignad från Frankrike. Alla köksutensilier i stort och smått kommer från Martin & Servera. Det är slevar, bunkar och kittlar för att nämna några saker."

Hotellkedja som jobbar med hållbarhetsfrågor

"På Scandic kräver man certifikat i alla led och är med och styr inköpen. Hållbarhet gäller även de ekonomiska aspekterna. Stöldriskerna är stora på ett hotell, så därför valde man till exempel bort en liten silverklämma för rostat bröd. Det är många beslut som ska tas på ett hotell av den här storleken. Och det är många personer som är involverade."

Viktigt med logistiken

Att leverera nästan 100 pallarsom kan väga upp till 500 kg via huvudentrén fick uteslutas, berättar Anki.

"Det skulle ha förstört golvet i lokalen. Lösningen blev istället att leverera med låg lastbil genom det trånga Hötorgsgaraget och i mindre leveranser fördelade över hela veckan."

Vill du ha hjälp att välja restaurangutrustning?

Hos oss på Martin & Servera finns specialistsäljare inom utrustning som hjälper dig att välja i vårt breda sortiment. Kontakta ditt närmaste säljkontor så berättar vi mer!

Läs mer

Kunskap

Restaurangutrustning

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.