Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Italienska saluhallskonceptet EATALY Stockholm

Eataly-kedjan har öppnat sin första saluhallsbutik i Sverige. Här kan gästerna äta på plats, köpa färdig mat eller råvaror med sig hem. Eataly i Stockholm har öppet alla dagar i veckan från frukost till kväll.

Eataly ligger i klassiska lokaler som en gång rymde biografen Röda Kvarn, på Biblioteksgatan 5, Stockholm. Den 3 000 kvadratmeter stora ytan är fylld av barer, restauranger och butiker. Här finns över 1 500 handplockade italienska produkter att välja på.

 

”Vårt utbud är det bästa som Italien kan erbjuda, kompletterat med svenska leverantörer av bland annat kött och fisk”, säger krögaren Pelle Lydmar, som ligger bakom satsningen tillsammans familjen Grimaldi och det italienska moderbolaget.

 

Den första Eataly-saluhallen öppnade 2007 i Turin, men den kanske mest kända är Eataly på Manhattan i New York, som öppnade 2010. Idag finns Eataly över hela världen i städer som Tokyo, Istanbul och Chicago. Merparten av saluhallarna ligger i Italien, men det finns även Eataly i Brasilien och Förenade Arabemiraten. Eataly Stockholm är den 40:e saluhallen.

 

”Vi erbjuder casual dining i en fantastisk miljö, till mycket konkurrenskraftiga priser”, säger Pelle Lydmar.
Ägare till Eataly Stockholm är familjen Grimaldi, Pelle Lydmar och det italienska moderbolaget, via entreprenören Oscar Farinetti.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader