Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Kocktävling på Elite Hotel Marina Tower

Nyligen var det dags för Elite Hotel Masterchef, ett nytt initiativ av Elite Hotel som med detta anordnade sin första interna kocktävling. Vi på Martin & Servera var med och sponsrade med bland annat råvaror och ställde även ut med monter.

På plats i Elite Hotel Marina Tower i Stockholm fanns kunder, samarbetspartners och medarbetare från Elite Hotels olika enheter. Elite Hotels och Bishops Arms ägs av Bicky Chakraborty och är fördelade på 30 hotell och 40 pubar samt några italienska restauranger under varumärket Paolos.

 

”För ungefär ett halvår sedan började jag fundera på ett roligt event för kockarna inom Elite Hotels och landade i Elite Hotel Masterchef”, säger Thomas Östberg, kökschef Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

 

Syftet var förutom att höja kvaliteten på konferensluncherna runt omkring i landet, att skapa ett roligt event för sina egna kockar.

 

”Vi brukar anordna träffar för att utbyta idéer och nätverka, men nu ville vi testa något nytt. Det har varit en väldigt hög nivå och väldigt taggade kockar. Jag är supernöjd och det blir helt säkert en ny upplaga nästa år”, säger Thomas.

Brist på kockar är ett problem

Medarbetare från Martin & Servera var på plats på Elite Hotel och presenterade produkter ur vårt sortiment och pratade med besökarna. Vi vill gärna stötta event som bidrar till att göra kockbranschen mer attraktiv eftersom det i dagsläget är brist på kockar. Bristen på kockar är ett problem för många i restaurangbranschen och genom att anordna event som detta bidrar vi och Elite Hotel till branchens utveckling.

Finaldagen

Varje Elite-hotell fick skicka ett bidrag från en kock. Av ett tjugotal bidrag valdes sex bidrag som gick vidare till finalen. Alla tävlingsrätter skulle innehålla pärlhöna som huvudingrediens, sedan hade kockarna en råvarukorg att använda, plus egna kryddor och örter.

 

Det var en intensiv dag där kockarna tillagade rätterna framför publik, och presenterade sedan de färdiga rätterna inför juryn som bedömde smak, presentation och komposition.

 

Vinnaren blev Dennis Falk, Sous chef, Elite Stadshotellet Eskilstuna. Han tillagade en ballotine på pärlhöna och bakade pärlhönelår. Till det serverade han en sås med brynt smör, smaksatt med soja, samt grönkål, svamp, rotselleri och cruditésallad vänd i en örtvinägrett.

Kockar som tävlade:

Dennis Falk, sous chef, Elite Stadshotellet i Eskilstuna
Henrik Kling, köksmästare på Elite Hotel Adlon i Malmö
Fredrik Gidlund, kökschef på Elite hotel Mimer i Umeå
Jonas Åkerman, kökschef på Elite Hotel Academedia i Uppsala
Kristoffer Ohlsson, sous chef på Elite Park Hotel i Växjö

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader