Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Alltid 100 % lokalproducerat på Bastard Burgers


Simon Wanler, vd och grundare, Bastard Burgers.

Bästa Bastard-burgare:
”En dubbel Luleå, hands down”.
Läs mer om Bastard Burgers på deras hemsida: 
https://bastardburgers.se/
Bastard Burgers har en enkel grundidé, att servera den godaste burgaren du har ätit. Vi är stolt leverantör av lokala råvaror till burgarkedjan som utlovar streetfood med inspiration från New York och kvalitet från Norrland.

Simon Wanler öppnade, tillsammans med vännerna Kristoffer och Richard, den första Bastard Burgers-restaurangen 2016 i hemstaden Luleå. Fokus skulle ligga på kvalitetshamburgare, något de alla tyckte saknades i stan.

 

”Det var ju lite öppet mål. Där fanns egentligen ingen hamburgare som inte var gatuköksburgare. Vi tittade inte på kostnader, utan tog bara in de absolut bästa råvarorna. Sedan räknade vi vilket pris vi var tvungna att ta för att få verksamheten att gå runt. Förhoppningen var att folk ville betala lite mer än de var vana vid för en så pass bra hamburgare”, säger Simon Wanler.

Att Bastard Burgers träffat rätt med sitt koncept var det ingen tvekan om. Satsningen slog stort på hemmaplan och lanseringen av den första Bastard Burgers blev en stor framgång, med långa köer på gatan utanför. De fick enormt med positiv feedback och stor spridning i sociala medier.

"Vi serverar streetfood med inspiration från New York och med kvalitet från Norrland."

Simon Wanler

Kött från norrländska gårdar

Tidigare jobbade Bastard Burgers med lokala gårdar och bagare runt om i Sverige, men de är nu mitt i en process att ändra sitt koncept. Bastard Burgers vill sätta sitt norrländska ursprung ännu mer i fokus framöver för att särskilja sig från andra hamburgerkedjor.

 

”Vi ska jobba mer med vårt Norrlandskoncept och så mycket norrländskt vi bara kan i allt från det bakade brödet till köttet. Vi fokuserar på norrländskt kött och ska se till att de gårdar vi jobbar med klarar av att leverera till alla våra restauranger. Vi serverar streetfood med inspiration från New York och med kvalitet från Norrland. Dessutom tycker vi generellt att kvaliteten på köttet som kommer från norrländska gårdar är absolut bäst, säger Simon.

Parisare från Boden

Bastard Burgers vill ha en meny som täcker hela burgerspektrat och är inte nöjda förrän deras kunder vill testa alla hamburgare på menyn. Här serveras till exempel Parisare, en klassisk norrländsk variant på hamburgare. Den består av en tjock korv som skärs i centimetertunna skivor, grillas och serveras mellan två hamburgerbröd.

 

”Vi har en riktigt bra Parisare på menyn. Den är gjord på korv som kommer från Boden och kycklingen på menyn är från Öland. Vi jobbar bara med svenska, och helst norrländska produkter. Det finns så många bra producenter här uppe i norr och som vi vet jobbar på ett miljömedvetet sätt”, säger Simon.

 

”Dessutom har vi signaturburgare som byts ut varje månad och de görs i samarbete med olika kända personer och våra egna kockar. Här finns inga begränsningar, med dessa burgare har kockarna helt fria händer. Du ska kunna komma och äta en ny burgare sex dagar i rad och tycka att alla är goda”, fortsätter Simon.

 

På restaurangerna mals köttet varje dag och alla buns är givetvis nybakade. Trots att Bastard Burgers har kött i fokus har de märkt av behovet och efterfrågan av vegetariska och veganska alternativ.

 

”Vi har alltid haft vegetariskt på menyn. Två burgare som många tycker om är vår Oumph!-burgare och halloumiburgare. Men för att utmana oss själva ska vi varje månad skapa en ny vegetarisk eller vegansk burgare”, säger Simon.

"Flera dagar i veckan har vi sålt fler vegoburgare än vanliga hamburgare."

Simon Wanler

Vegansk succéburgare

Tillsammans med bloggaren Gustav Johansson som driver Jävligt gott, en av Sveriges största vegetariska matbloggar, tog de fram den veganska signaturburgaren Jävligt Borlänge. Namnet kommer från Gustavs födelseort Borlänge. Succén var omedelbar och Bastard Burgers märkte att de nådde en helt ny marknad.

 

”Flera dagar i veckan har vi sålt fler vegoburgare än vanliga hamburgare. Av alla våra signaturburgare har Jävligt Borlänge sålt överlägset bäst. Vi har en förhoppning att framöver kunna erbjuda alla våra burgare som vegetariska”, säger Simon.

 

Hos Bastard Burgers finns ett stort miljö- och hållbarhetstänk: Förnybar energi, medveten källsortering, beslut kring oljor och fetter och dessutom jobbar man med att få bort all plast.

 

”Vi vill att vår huvudleverantör, som Martin & Servera i detta fall, ska kunna leverera ekologiska grönsaker. Förhoppningen är att bara jobba med 100 procent ekologiska svenska grönsaker och det målet är nästan nått”, säger Simon.

Restauranger i Stockholm

”Det är kul att ha öppnat Bastard Burgers i Stockholm. Vi vet att det kommer ställas extremt höga krav på oss här, på grund av den fantastiska hamburgerscenen som finns i Stockholm, säger Simon.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader