Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Italiensk provins i hjärtat av Sundbyberg

Kort om restaurang Matilde i Sundbyberg

Solmogna drömmar om en italiensk provins i hjärtat av Sundbyberg. Så beskrivs Matilde på den egna hemsidan.

Här möter traditionell italiensk husmorskost en storstadsmodernitet som för tankarna till New York. Här finns även en deli med noga utvalda delikatesser, en pizzeria med en specialdesignad vedugn från Italien samt färdiga rätter att ta med.

Läs mer på:
 www.ristorantematilde.se.

I Sundbyberg ligger Matilde, en restaurang som satsar stort och serverade 250 luncher redan första dagen. Konceptet är enkelt: "Riktigt schysst italienskt". Affärslunchen, vardagsmiddagen med barnen eller fredagskvällen med vännerna – allt fungerar på Matilde. Herman Rasmuson, en av delägarna, berättar mer.

Det sker en förändring i kroglivet. Allt fler äter ute, och det gäller inte bara i innerstan utan även i Stockholms förorter. En restaurang som valt att öppna utanför stan är Matilde, belägen i Sundbyberg. Bakom krogen står matentreprenörerna Elias Karroum från Beirut Café, och Acki Kokotos med Mäster Anders och Bistroteket på sitt cv. Annika Matilde Hernández Uhrlin, ekonom, och Herman Rasmuson från Ramusons Matbyrå är också delägare.

Förorten och stan – inte längre någon skillnad

"Vi tänker inte förort. Vi blåser på, förorten är ju stan numera. Här i Sundbyberg är det folktätt." säger Herman Rasmuson, en av restaurangens delägare.

Redan första dagen serverade de nästan 250 luncher i den gigantiska lokalen med mycket ljus och medveten New York-känsla. Det tycks inte vara några problem att fylla de 160 sittplatserna.

"Fördelen med att satsa stort är att man kan hålla låga priser så att nästan alla kan komma och käka. Hos oss kan man äta en riktigt bra varmrätt för 150 kronor."

Konceptet?

"Haha, det tog fem minuter att bestämma. Riktigt schysst italienskt – alla älskar ju det! Hemkokta fonder, pizzor på 40-timmarsjäst deg med äkta D.O.P.-mozzarella... Kan det bli bättre?"

På en så stor krog handlar det förstås om att ha bredd. Slipskillarna i snygga kostymer och kvinnliga tjänstemän uppskattar att carpaccion serveras med tryffelkräm och hasselnötter från Piemonte. Barnen jublar över att deras pizzor fått en form med gulliga kaninöron.

"Vi placerar gärna barnfamiljer så att de kan se in i köket där råvaror förvandlas till rätter. Det är ju lite magiskt." säger Herman.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.