Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt


Magnus Andersson

Ålder: 45 år

Bakgrund: restaurangskola, kökschef vid 23 år.

Arbetsplatser: Krusenberg herrgård, Thorskogs slott (tillsammans med Ulf Wagner och stjärnorna på slottet).

Fritidsintressen: Skogen med hunden, vandra.

Favoriträtt: Franska köket, paté, anklever, levainbröd och ett bra rödpang.
Recept

Hängmörad Entrecote

Hängmörad Entrecote med 5 timmars vit sparris, ramslöksskum, maltvinägersyrad sparris, vinägersky och hasselbackare.
Recept

Glaserat Gochujang fläsk från Gråbo

Glaserat Gochujang fläsk från Gråbo i potatisbröd med morotspuré, god sås, avocado, mynta, rostad lök och sallad.
Recept

Vaniljglass med myskmadra och stjärnanis

Vaniljglass med myskmadra och stjärnanis, chokladmazarin, chokladpastej, mandelkaramell, päronconfit och myskmadra gel.
Recept

Färskostglass

Färskostglass med hallon, sudachi, crudo, italiensk maräng och bipollen.
Recept

Jordgubbsdessert i glas

Jordgubbsdessert med smak av lime och kardemumma. Serveras i glas.
Recept

Prinsessbakelse i glas

Prinsessbakelse med hallonkompott och krämig vanilj yoghurtmousse.
Recept

Svartavinbär yuzu och mandel

Dessert av Disa Molin, Årets Konditor 2018.
På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Tollered, 20 minuter från Göteborg, är ett gammalt bomullsspinneri från 1800-talet. Hela området är som en liten stad med en kullerstensbelagd gata mellan tegelhusen. Mycket av den ursprungliga 1800- och tidiga 1900-talsarkitekturen är kvar. Nääs Fabriker var i nästan 150 år spinneri och bomullsväveri och arbetsplats för flera hundra personer som både bodde och jobbade här. Den höga fabriksskorstenen är det tydligaste tecknet på att det varit en industri här.

I början av 1980-talet lades verksamheten ner och blev då centrum för småföretagare, innan fastighetsbolaget Ernst Rosén tog över och skapade ett fantastiskt hotell med restaurang i de vackra tegelbyggnaderna.

Restaurangkök med utsikt

Magnus Andersson har arbetat här som köksmästare i snart fem år och trivs med livet utanför storstaden.

 

”Jag gillar att jobba utanför de stora städerna och tycker om kök med fönster. Många kök i städerna ligger i källarvåningar eller på bakgårdar”, säger Magnus.

 

Det öppna köket med den stora matsalen har stora spröjsade fönster ut mot sjön, ett stort inglasat uterum och även stor terrass. På de stora gröna ytorna utanför odlas bland annat kryddgrönt, blommor, rabarber och bär som sedan används i köket och i övrig verksamhet.

”Vi är helt självförsörjande på örter under sommarperioden. Förra året blev vårt fina lilla växthus klart, här odlas tomater, olika sorters gurka, nätmelon, paprika och chili. Längre bort på området har vi även bikupor, honungen säljer vi sedan i caféet”, säger Magnus.

"Vi är helt självförsörjande på örter under sommarperioden. Förra året blev vårt fina lilla växthus klart, här odlas tomater, olika sorters gurka, nätmelon, paprika och chili."

Magnus Andersson

Året runt-aktiviteter

Nääs Fabriker är en konferensanläggning med gott om aktiviteter för gästerna, här finns löpspår runt sjön, lånecyklar, utrymmen för matlagningskurser, boulebana och ett badhus.

 

”Vi har ett fantastiskt badhus med utomhuspooler, relaxavdelning och en schysst bastu precis vid sjön för att doppa sig i”, säger Magnus.

"Här säljs förfriskningar, enklare smårätter och även några av Disa Molins, Årets Konditor 2018, goda skapelser."

Magnus Andersson

Den övergripande visionen för Nääs Fabriker är att utvecklas till ett av Sveriges mest omtalade och uppskattade utflyktsmål.

”Det är populärt att åka hit framförallt under sommarhalvåret, men även på vintern då vi lockar besökare med höst- och julmarknader och andra event. Sommarens stolthet är den orange foodtrucken nere vid sjön Sävelången. Här säljs förfriskningar, enklare smårätter och även några av Disa Molins, Årets Konditor 2018, goda skapelser. Att Disa jobbar hos oss är vi stolta över och hennes verk syns så klart i utbudet på menyn. Desserttallriken Slänggungan, som var ett av hennes tävlingsbidrag, finns till exempel som variant på menyn, säger Magnus.

Läs mer om Disa Molin

Inspiration

Konditorns favoritsmaker: Yuzu, sudachi, timutpeppar och myskmadra

Den vilda kryddväxten myskmadra och timutpeppar var två av smaksättningarna i vinnarbidragen som Disa Molin vann tävlingen Årets Konditor 2018 med.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.