Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Gårdshotellet Örum 119: Gastronomisk destination på Österlen


Linus Persson är en känd matkreatör, hyllad för sin experimentlust och sin fina säsongskänsla.
Restaurang Örum 119 drivs av Pia Lasson och köksmästare Linus Persson. Restaurangen har plats för 30 gäster och det lilla gårdshotellet har lika många bäddar. Zlatko Talevski sköter pizzerian.

Trädgårdsbutiken

I trädgårdsbutiken kan man handla växter, frön, krukor, trädgårdsredskap och arbetskläder. Allt noga utvalt för att kunna njutas av och användas under många år.

Handla

Cirkulator chef professional
942516, POLYSIENCE
{{jmfprisString}}/styck (st) {{jmfPrisDeladString}}/styck (st)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Livsmedelstork 9 brickor 26-tim timer
906349, EXCALIBUR
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Örum 119 är inte bara ett vackert gårdshotell på Österlen med känsla för detaljer, det är en gastronomisk destination under ledning av kocken och köksmästaren Linus Persson. Gårdshotellet är en ny kund till Martin & Servera och handlar bland annat mat, dryck och restaurangutrustning.

Örum 119 hette för ett tiotal år sedan Mötesplats Österlen och senast Kafferosteriet på Österlen. Idag heter ägaren Peter Ljungqvist, ansvarig chef är Pia Lasson och restaurangen är nu uppkallad efter vägen där det före detta skolhuset ligger. Här finns förutom femton nyrenoverade hotellrum även kafé och pizzeria i den gamla lärarbostaden, restaurang i skolhuset och strax intill ligger trädgårdsbutik, växthus och den egna glassverkstaden Frusen Glädje.

Välutrustat kök

Linus Persson har en lång relation med Martin & Servera och har varit kund till oss under många år på tidigare arbetsplatser. När Linus började hos Gårdshotellet Örum 119 var vi hans självklara val och han ringde oss direkt för att fortsätta samarbetet. Ett av Linus första mål var att uppdatera utrustningen i köket.

”Jag kom hit i mars 2019. En av de första saker jag investerade i var en termomixer av märket Robocop. Den är fantastisk till bland annat emulsioner”, säger Linus Persson, som dessförinnan drev framgångsrika restaurangen En gaffel kort i Simrishamn.

 

En sous vide circulator blev nästa grej. Sedan har Linus också inhandlat en tork för att torka till exempel spetskålsblad till chips.

 

”En Paco Jet var en av mina favoritprylar tidigare, men det behövs inte här för i glassverkstaden har vi riktigt stora glassmaskiner. Mjölken till de glassorter som är mjölkbaserade hämtas från en gård i närheten och pastöriseras här av oss”, säger Linus.

Linus kontaktar ofta sin säljare för restaurangutrustning hos Martin & Servera med frågor, samt ber om tips och råd vid inköp. Linus är dessutom alltid öppen för nya idéer och driver även på oss att testa nya produkter och lösningar.

Öppen för nytt

Innovation och nytänk präglar allt på Örum 119. Här är man öppen för nya idéer och lika nyfikna på samarbeten med närliggande producenter som att hitta på nya glassorter.

 

”Jag har redan skapat en ”egen” glass, gjord på olivolja och en säsongspizza. Från trädgårdslandet hämtar vi råvaror till både pizzeria, glassverkstad och kök. Det vi odlar följer säsongerna, så det blir allt från sparris och kål till svartrötter”, säger Linus.

"Frusen Glädje handlar om passion, råvaror och hantverk. Vi arbetar med smak, konsistens, ekologist tänkande och experimenterar med ingredienser från våra grannar."

Linus Persson

En kulinarisk upplevelse

Restaurangen öppnar i början av juli och här läggs maten upp på specialgjorda keramiska tallrikar. Dryck serveras i formgivaren Ingegerd Råmans handgjorda Bellman-glas från Skrufs Glasbruk.

 

”På pizzerian är vi lite mer rustika med plåt och emaljerade tallrikar”, säger Linus.

De nygräddade pizzorna med opastöriserad buffelmozzarella toppas med två-årig parmesan och färska örter som basilika, sedan serveras de färdigskurna pizzabitarna i flätade korgar med vaxpapper i botten.

 

Det är inte bara hotellets gäster som kommer hit för att äta. Här kan även förbipasserande och boende i närheten köpa med sig glass eller hämta take away-pizza. Pizzakartongerna och glassbägarna har så klart försetts med gårdshotellets egen logotyp.

 

”Den som bor här en weekend kan börja fredagskvällen med att njuta av en pizza. Lördag morgon serveras en continental frukost och på kvällen en 3-5 rätters meny i restaurangen tillsammans med lite olika smårätter från grönsakslandet. Härligt nyskördat! Söndag morgon är det dags för långfrukost innan avresa”, säger Linus.

 

Långfrukosten, som tar cirka två timmar, är en av Linus personliga favoriter.

 

”Man är pigg, utvilad och smaksinnet är på topp. Frukosten inleds med hemmagjord lemonad och sedan serveras gästerna en säsongsinspirerad frukost med grönt från vår egen odling och närproducerade råvaror”, säger Linus.

 

Långfrukosten blir en matresa genom Österlen, med bland annat nybakat bröd från Olof Viktors stenugnsbageri, ostar från Vilhelmsdals Gårdsmejeri, filbunke från Vitaby Kyrkby Mejeri, fisk från Kåseberga Fisk, charkuterier från Södra Kompaniet och dessert från hotellets egen glassverkstad.

Egna former

Norrgavelhuset, där hotellets konferensgäster kan föra kreativa samtal, är ritat av formgivaren Nirvan Richter, även känd som mannen bakom möbelföretaget Norrgavel.

Ingegerd Råman, som bor i närheten, har även designat krukor som pryder frukostmatsalen och säljs i trädgårdsbutiken.

Läs mer om vårt sortiment inom restaurangutrustning

Kunskap

Restaurangutrustning

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.