Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Rondo, Göteborg: Äntligen premiär för ett fullsatt Mamma Mia The Party!


Jesper Salhirestaurangchef på Rondo och ansvarig för food & beverage


Efter 1,5 år och efter att ha skjutit upp premiären tre gånger var det äntligen dags. Den 8 oktober 2021 slog Rondo upp dörrarna för ett fullsatt Mamma Mia The Party, med hela lokalen ombyggd till en grekisk taverna. Möt Jesper Salhi, restaurangchef på Rondo och ansvarig för food & beverage, några dagar före premiären.

– Vi går verkligen från noll till hundra nu när pandemirestriktionerna upphävs. I april tog vi beslutet att spika nytt premiärdatum till den 8 oktober och det var ju en fullträff. Vilken tajming! 

Mamma Mia The Party är en sång-, dans-, mat- och dryckesupplevelse. Här kliver gästerna in för att njuta av en medelhavsinspirerad kväll. Föreställningen har tidigare gjort succé i bland annat Stockholm och i London. Rondo hoppas så klart kunna slå publikrekord och att showen ska rulla på i flera år. Redan nu, före premiären, har man sålt över 50 000 biljetter, vilket blir cirka 100 fullsatta föreställningar.

– Vi gjorde så klart studiebesök på showerna i London och Stockholm och utifrån det har vi skapar vårt eget koncept för Nikos Taverna, vår egen show och vår egen meny, säger Jesper. 
Här är gänget som jobbar med Mamma Mia The Party framför en del av dekoren i showen på Rondo i Göteborg.

Stor personalstyrka varje kväll

I en tid då det är stor personalbrist i restaurangbranschen var det en riktig utmaning att bemanna restaurangen och köken. Det var många år sedan personalstyrkan är så stor som nu på Rondo.

– Ja, det är en stor produktion. Vi har cirka 525 gäster per kväll och det kräver mycket personal. Vi har åtta kockar och cirka 35 personer i servisen inklusive runners. Lägg till arbetsledare, musikalensemblen, tekniker och musiker, då är vi uppe i hundratalet personer varje kväll. Dessutom har vi ytterligare en kock som bara lagar personalmat. 

Lösningen bemmaningsproblematiken blev när de hittade arbetslösa musikalartister med erfarenhet från att jobba extra på krogen. 

– Det passade ju oss perfekt! I Mamma Mia är ju personalen i allra högsta grad delaktiga i showen och i att få med publiken i sångerna och zorba-danserna, säger Jesper.

– Det var verkligen en konstig känsla att, efter ett år med permitteringar, nu plötsligt ha massor av folk i mötesrummet och planera inför showen. 

"Vi har provsmakat massor av viner och testat oändliga mängder yoghurt och olivoljor för att hitta rätt."

Jesper Salhi

Grekiska smaker på tallrik och i glas

Under Mamma Mia The Party tas gästerna med på en femtimmars grekisk fest på Nikos Taverna och smakupplevelsen ska vara perfekt redan från den första shoten ouzo till de sista metaxa-drinkarna.

– Jag vill verkligen lyfta vårt samarbete med Martin & Servera, de har jobbat hårt för att vi tillsammans ska hitta de rätta produkterna, både till dryckesmenyn och till maten. Vi har provsmakat massor av viner och testat oändliga mängder yoghurt och olivoljor för att hitta rätt. 

– Att hitta rätt grekiska drycker har varit en riktig utmaning. Speciellt ett gott grekiskt rödvin. Här var vi tvungna att gå upp ett par prisklasser för att hitta det optimala vinet.

Varje kväll beräknas det gå åt minst 30 flaskor ouzo. Jesper la en beställning på en pall med ouzo (1 444 flaskor) bara någon vecka före premiären.

– Det var lite i senaste laget, men vi vågade inte beställa tidigare utifall att Folkhälsomyndigheten skulle ändra restriktionerna i sista minuten. Nästa gång ska vi vara ute i lite bättre tid, säger Jesper. 

Sharing concept på menyn

På Rondo kommer man givetvis att ta fortsatt hänsyn till den pågående pandemin, trots de lättade restriktionerna. Det gäller allt från tillgång till handsprit till placering av sällskapen.

Menyn bygger på sharing concept, rätter som delas av alla i sällskapet.

– Middagen inleds med grekiska mezes, tzatziki, olivolja, bröd, oliver och fava på gulärta. Sedan blir det förrätt med calamares, dagens fiskfångst och grekisk bondsallad. 

Till varmrätt bjuds det på souvlaki, lammköttbullar, ugnsrostad potatis och grönsaker, en vegetarisk moussaka på aubergine. Och efterrätten är en vispad yoghurtpannacotta med citrussallad och honung.

– Det ska vara riktigt goda smaker, en varm innetemperatur och ett högt tempo, det ska kännas som en härlig kväll på en grekisk ö, säger Jesper.

Det är fortfarande några dagar kvar till premiären och Jesper funderar på hur gästerna kommer att uppleva kvällen utan den senaste tidens restriktioner.

– Blir det typ slipsen i pannan och dans på bordet, eller? 

Här hittar du mer information :

https://www.mammamiatheparty.com/gothenburg

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.