Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Storhogna Högfjällshotell och Spa har lyckats med att ta in naturen

Genom vinterträdgården flyter en bäck där det simmar rödingar och foreller.

På mäktiga 725 meter över havet får gästerna en oväntad upplevelse och en magisk vy över det vackra Jämtland. I sin vinterträdgård har de förutom mat, också höga träd, växtplanteringar efter säsong, en damm med fiskar i och ett naturligt lugn.

Sedan invigningen 1966 har Storhogna Högfjällshotell och Spa byggts ut i flera omgångar. Strax innan millennieskiftet byggdes spaanläggningen och då var det den svenska fjällvärldens första. Än i dag är det ett tydligt signum för hotellet tillsammans med restaurangen och läget på fjället.

Vinterträdgården, som restaurangen är belägen i, har en subtropisk miljö med en bäck. Den kommer direkt från naturen och slingrar sig genom trädgården för att sedan fortsätta ut igen. I vattnet simmar rödingar och foreller.

"Vinterträdgården behöver upplevas på plats. Den gör sig inte rättvis på bild och är på så sätt svår att marknadsföra. Det är ryktet som får gästerna att komma." berättar Anna Hansson, platschef på Storhogna Högfjällshotell.

Rustik och vällagad mat med en fjälltouch

I senaste White guide hamnade Storhogna Högfjällshotell på fjärde plats i Jämtland och Härjedalen. Men detta är ingen ambition i sig för hotellet. Högst upp på agendan står istället målet att vara en av Jämtlands bästa restauranger, med ett utbud för en bred målgrupp så som konferensgäster, barnfamiljer, bröllopssällskap och spagäster.

"I restaurangen serverar vi mat med en lokal anknytning. Det är en central punkt att både samarbeta med lokala leverantörer och servera lokalproducerad mat för att få känslan av att vara i Jämtland. Det ska alltid finnas en fjälltouch i rätterna. Trerättersmenyn som vi serverar är rustik och vällagad med lite internationell touch, men med tydlig lokal förankring." berättar Anna Hansson.

Restaurangutrustning en viktig del av känslan

"Vi eftersöker en modern men samtidigt tidlös känsla och använder oss mycket av rektangulärt porslin från RAK. Vin serverar vi i glas från Spiegelau och fäbodsmör från Oviken läggs upp på skifferplattor, allt från Martin & Servera." förklarar restaurangchef Jessica Landell Lindblad.

Serveringsutrustningen ska inte bara vara fin och passa in i miljön, den ska även vara hållbar och funktionell, och anpassad till att servera såväl 10 som 350 gäster.

"En utmaning har varit att hitta lätta tallrikar och glas som samtidigt inte går sönder för lätt. Där har vi haft en bra dialog med Martin & Servera för att hitta rätt produkter för just vår verksamhet." berättar Anna Hansson.

Läs mer

Kunskap

Restaurangutrustning

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.