Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Inspiration

En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel

I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?

Det var hösten 2017 och valet av råvara inför nästa års stora höjdpunkt, Culinary World Cup, skulle göras. Råvaror från tidigare år diskuterades, vinnarrätter analyserades och diskussioner inom de befintliga sponsorskapen och samarbetena började. För att lyckas göra en enastående tävlingsrätt krävdes det att hitta en råvara som hela laget kunde tro på.

Tillsammans med Martin & Servera och Fällmans Kött fick man tidigt kontakt med Viking Fågel och Björn Olsson. Här fanns en råvara och ett samarbete som uppfyllde alla kriterier. En hållbart producerad anka av världsklass, en utvecklande dialog med både uppfödare och oss som grossist och en köttspecialist som bistår med expertkunskap och hantering. Martin & Servera gick även in och garanterade inköpsvolymer som gjorde att Viking Fågel kunde satsa på en uppfödning i större skala än bara till Kocklandslaget. 

Under året som följde har man tillsammans testat allt från slaktålder, kön, hängning och foder för att få fram den absolut bästa tävlingsankan. Rätten har lagats upp inom laget och under träningsmiddagar. Allt för att förhållandena för de tekniker, smaker och texturer ska efterlikna förutsättningarna under tävlingen.
Video

Besök hos tävlingsråvaran

Vi tog med oss Jimmi Eriksson och Daniel Haynes till Munka-Ljungby och Viking Fågel en vacker höstdag ungefär en månad innan det är dags att åka till Luxemburg för att tävla mot kockar från hela världen.

"När man jobbar med en sådan här anka vill man självklart visa upp hela råvaran. Därför är det så roligt att vi verkligen använder hela ankan i rätten; bröst, lår, skrov, hjärta och lever", berättar Jimmi och Daniel.

Läs mer om anka från Viking Fågel

Inspiration

Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val

Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.

Läs mer om Viking Fågel

Regionalt

Viking Fågel

Viking Fågel erbjuder majskyckling, kalkon, gäss, ankor, och ungtuppar, uppföda med största omsorg.

Anka från Viking Fågel i vår e-handel

534123 - VIKING FÅGEL - Sverige - Fryst
90,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
347450 - VIKING FÅGEL - Sverige - Fryst
94,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader