Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Passion och god mat när TakeOver gästade Malmös Bloom in the park

Andra stoppet för succén TakeOvers turné 2016 var Titti Qvarnströms stjärnkrog Bloom in the Park. I en överraskande och inbjudande miljö vid Pildammsparken fick ett 50-tal gäster smaka en meny komponerad och lagad av enbart kvinnor.

TakeOver är på Sverigeturné – och vilken fantastisk turné det är. I maj 2016 fick Niklas Ekstedt lämna över tyglarna till kockarna i projektet och den 29 augusti var det dags för stjärnrestaurangen Bloom in the parks kök att övertas.

Visst finns det kvinnor inom den högre gastronomin

TakeOver Sverigeturné är flera gästspel på några av Sveriges främsta restauranger med kockar som alla är kvinnor. Kvinnor, som inte har en lika självklar plats som män i media, tävlingar, på chefspositioner, eller när det ska diskuteras mat, lyfts på det här sättet fram i sin profession, det vill säga när det gäller att laga bra mat på restaurang.

"Efter alla år i restaurangkök känns det som ett unikum att ha mitt kök fyllt av endast kvinnor. Men jag hoppas att det i framtiden inte kommer vara något att höja på ögonbrynen för." säger Titti Qvarnström, köksmästare och krögare på enstjärniga Bloom in the Park.

Blind meny skapar nyfikenhet

Kvällens meny bjöd på några fantastiska skapelser, kombinerat med god dryck. Judith Loop, vinmakare på spanska Mas de Subira, fanns på plats för att berätta om vinet i glasen.

Bloom in the parks koncept är att ha en blind meny, det vill säga att man inte får reda på vad man har ätit tills efter det att ingredienserna har avnjutits och sköljts ner. Så var det även till viss del i TakeOvers tolkning av restaurangen. Det bjöds på sju rätter och gästerna funderade länge och väl på vad det var för något som landade på tungan. Spänningen och diskussionerna bland gästerna höll i sig ända fram till dess att respektive kock kommit ut och presenterat sina rätter.

Bland favoriterna på tallriken fanns Anna Johanssons rätt med fjällskivling och brynt smör från backarna vid Drakamöllan i norra Skåne och kaninrygg med tryffel, kantarelltortellini och rostad grädde signerad Eva Axelsson.

Se hela menyn

Deltagande kockar

Frida Nilsson – Operation Head Chef på Clarion Malmö Live som, har tidigare jobbat på bl.a. Restaurang Niklas och Gastrologik. 2014 tog hon hem en andraplacering i TV4:s Kockarnas Kamp.

Nicolina Karlsson – fotbollstjejen som lämnade planen för att dribbla i köket. Nicolina tog examen från Grythyttan 2014. Hon jobbade på Gotland som en i teamet på Krakas krog sommaren 2014, där hon förälskade sig i det nordiska köket. Utomlands har hon jobbat på Ormeggio i Australien och på Orphan's Kitchen i Nya Zealand. Sedan oktober 2015 kör hon kalla stationen på Bloom in The Park.

Julia Hansson– kock med skolning från Jörgen Kocks gymnasium i Malmö. Hon har bland annat jobbat i London (Albert's Table & Racine), i Schweiz (Hemeau les cleves) och i Norge (Thon Hotel Lofoten & Brygge Hotell Henningsvaer). Sedan 2014 är Julia på Bloom in the Park.

Eva Hansson – Kock på Höganäs Saluhall. Tidigare på Gastro i Helsingborg. Sedan några år driver hon också supper club i sitt hem några gånger per år.

Anna Johansson – Jobbar på Drakamöllans Gårdshotell på Österlen. I köket trivs hon bäst när det är mycket att göra och hon gillar att jobba i lag.

Eva Turesson – Sedan 2000 driver hon Allé på Österlen i Svinaberga där hon är kock och krögare. Tidigare har Eva jobbat på Savoy i Malmö, Karlaby Kro och Åkessons på Österlen

Lisa Lönner Pulkkinen – odlande kock som driver restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining på Resarö i Vaxholm. Var i kvartsfinal i Årets kock 2015, kursetta på kökschefsutbildningen på Restaurangakademien och arbetar också som kock på Pontus Frithiofs restauranger.

Linn Söderström – köksmästare för kvällen. Frilans- och privatkock, projektledare i TakeOver och köksmästare på gästspelen. Radiolyssnare känner igen henne som Kock-Linn i Fredag i P3. Linn var en av de första i Sverige att driva supper club. Middagsklubben hemma hos Linn startade 2009.

 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.