Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

The Bulls – brandstationen där man släcker törsten

The Bull´s är ett internationellt steakhouse på Lilla Torg, mitt i centrala Halmstad. Det som tidigare var en gammal brandstation är nu en populär restaurang.

Lokalen har en lång historia och har genom åren varit både brandstation och träningsanläggning. Under 1990-talet gjordes den om till en pub och 2016 klev Niklas Wentzel och Johan Hedberg in som nya ägare. De driver nu restaurangen tillsammans med tidigare innehavaren Roger Krook.

Nytänk och fokus på helheten

Spåren från det förflutna syns tydligt i restaurangen. Träportarna som ledde in till garaget där brandbilarna stod finns kvar, och brandskåp är fortfarande synliga i lokalen. Restaurangen är nu helt nyrenoverad och i toppskick. Det finns numera också ett tydligt helhetstänk för hur man vill uppfattas i sin verksamhet och i kommunikationen utåt.

 

”Innan var namnet The Bull´s Pub, men nu heter vi bara The Bull´s”, berättar Johan Hedberg.

 

Med ombyggnationen som gjordes under våren 2017 valde de att ta bort pubkänslan.

 

”Vi byggde ett nytt kök, satsade mycket på maten och anställde en ny köksmästare som har gjort ett fantastiskt jobb. Idag kan vi med stolthet bära ut en tallrik”, konstaterar Johan.

"Idag kan vi med stolthet bära ut en tallrik."

Johan Hedberg

Fördelar med en enda leverantör

Innan Roger, Niklas och Johan renoverade restaurangen letade de runt bland olika leverantörer och jämförde priser. Det var mycket ny utrustning, råvaror och dryck som behövdes.

 

”Det slutade med att vi valde Martin & Servera eftersom de var både billigast och bäst. Vi kunde inledningsvis beställa allt till deras lager och lagerhålla det där tills vi behövde det. En annan fördel var deras dryckessortiment, storleken på detta är fantastiskt. Att allt vi behöver dessutom kommer med samma lastbil är också bra. Det gör att man får in lite miljötänk genom att minimera antalet leveranser”, säger Johan.

Restaurangen blir Dinner Club

En sak som skiljer The Bull´s från de konkurrerande restaurangerna i området är att det under sena kvällar kommer in en extra bartender och en DJ. På The Bull´s kan man nämligen stanna kvar och dricka drinkar efter maten och långt in på småtimmarna, eftersom restaurangen blir till en Dinner Club.

”Vi är populära bland både turisterna och Halmstadsborna och med tanke på att Lilla Torg har många uteserveringar tätt inpå varandra är dinner clubben en konkurrensmässig del av vår verksamhet. Den gör att vi kan erbjuda våra gäster något extra”, fastställer Johan.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader