Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Hett i Västerås: The Steam Hotel

Det hundraåriga ångkraftverket vid Mälaren i Västerås har förvandlats till The Steam Hotel – ett 18-våningar högt lifestylehotell i industri¬romantisk stil. Här används eld, kol och ånga som inslag i matlagningen.

Ånga är ett genomgående tema på livsstilshotellet. En ångpanna har blivit till bar, två andra används till att driva spisarna i köken, medan några av de gamla ångturbinerna driver hotellets ångspa.

Ånga som inslag i både miljö och matlagning

"Vi har tagit vara på och återanvänt så mycket det bara gått av det nedlagda ångkraftverket och använt vår kreativitet till att hitta nya funktioner för gamla pannor och instrument." säger Henric Jacobsson som är Food and Beverage Manager för hotellets tre restauranger. Henric har jobbat på flera stjärnkrogar i Europa och senast kommer han från Hotel Pigalle i Göteborg.

"Steams restauranger och barer ska vara en anledning i sig själv till att resa hit och bo här. Mat och dryck som en del i den totala upplevelsen är något jag verkligen brinner för." säger Henric Jacobsson.

"Vi vill bevara känslan från ångkraftverket genom att använda ånga i vår matlagning. Det som ångas blir framförallt mycket grönsaker och fisk." säger Niclas Wahlström till White Guide. Niclas Wahlström är både köksmästare och executive chef och kommer senast från Saluhallen Slakteriet i Västerås där han varit gastronomisk ledare och drivit matstudion Säsong.

The Chamberlin Grill, Voltage Lounge Pan-Asian Raw Bar och Locavore

På bottenvåningen ligger The Chamberlin Grill och välkomnar med en stor öppen brasa och ett livligt kök som växer ut i restaurangen. Här används eld, kol och ånga som inslag i matlagningen.

På sjunde våningen ligger Voltage Lounge Pan-Asian Raw Bar med det bästa från det asiatiska köket. Högst upp i byggnaden ligger Locavore där gästerna dinerar i en lummig pergola eller hänger i den stora baren med en vacker utsikt över Mälaren.

"Locavore har en lite annan ton i matlagningen, här serverar vi mellanrätter och delar upp menyn i kalla, varma och söta rätter. Det är gästernas val om man vill dela på flera eller plocka ihop sin egen meny." fortsätter Henric.

"Vi använder mycket grönsaker och lagar mat på det vi hittar i Västmanland. Men det finns en internationell prägel på restaurangen, vi låser inte fast oss i ett nordiskt koncept utan hämtar inspiration från hela världen." avslutar Henric.

The Steam Hotel ägs av Ess Group

I Göteborg driver Ess Group bland annat Hotell Pigalle och Hotel Bellora samt är partners i flera restauranger. Ess Group driver även Hotel Mäster Johan i Malmö samt Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Villa Strandvägen.

www.steamhotel.se hittar du mer information om hotellet och restaurangerna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.