Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Utvalt med omsorg - Paulig PRO
Inspiration

Utvalt med omsorg - Paulig PRO

Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.

Nedan berättar vår leverantör Paulig PRO om sitt arbete.

Varje val gör skillnad

Som en stor aktör i livsmedelsbranschen är det viktigt för Paulig att erbjuda produkter som är bra för både människa och planet - utan att kompromissa med smaken. 
 
Paulig har som målsättning att göra skillnad, bidra till en hållbar utveckling och att vara en föregångare för andra i branschen. Därför jobbar de ständigt för att förbättra verksamheten och förenkla hållbara val som varken krånglar till det, minskar lönsamheten eller kompromissar med smaken.

Fram till 2030 fokuserar Paulig på tre områden som ska bidra till att nå de globala utvecklingsmålen och skapa en plats för god mat även i framtiden.1. Hälsa och välmående för både människa och planet

 

Pauligs portfölj består nästan helt av växtbaserade produkter. Santa Maria är ett av produktvarumärkena. Med de växtbaserade tillbehören kan du servera populära och enkla rätter som är mer hälsosamma och hållbara på menyn.

2. Rättvist och inkluderande sätt att arbeta

Paulig hämtar råvaror från jordens alla hörn och ser det som en självklarhet att dessa ska komma från hållbara jordbruk som erbjuder människor en rättvis och inkluderande arbetsplats. Målsättningen är att 100 procent av de råvaror som odlas i så kallade riskområden ska vara hållbart certifierade av extern part till 2030.

Med noggranna kvalitets- och smakkontroller genom hela värdekedjan erbjuder Paulig Pro en jämn, ren och hög kvalitet på kryddor. För dig som kund innebär det att du kan använda mindre mängd och ändå få samma fina smak.

3. Klimatåtgärder och cirkulär ekonomi

 
Majoriteten av Pauligs växthusgasutsläpp kommer idag från den egna värdekedjan kopplat till råvaror. Företaget kommer fortsätta att samarbeta med nuvarande leverantörer och samarbetspartners för att införa mer hållbara jordbruksmetoder, söka efter nya råvaror och försöka hitta nya affärsmodeller som ytterligare stödjer en cirkulär ekonomi. 
 
I Pauligs koldioxidneutrala fabrik i Landskrona bakas varje år 400 miljoner tortillas. Vetet som används har odlats med hållbara odlingsmetoder som resulterar i upp till 30 procent lägre klimatpåverkan.

 

Grönt inifrån och ut

Santa Marias kryddförpackningar i TetraPak är producerade med råmaterial från förnybara källor. Dessutom är förpackningarna FSC-certifierade vilket innebär att träråvaran i kartongen kommer från skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.
 
Även insidan räknas förstås. Paulig har därför sett över hela sortimentet och sedan 2014 rensat bort onödigt salt och socker. De goda smakerna har man såklart sett till att behålla.

Annonsen är publicerad 1 maj 2023. Källa: Paulig PRO

Mer från Utvalt med omsorg

Inspiration

Utvalt med omsorg - SIA Glass

Bertegruppen berättar om sina investeringar inom förnyelsebar energi och om årets nya blåbärsglass från SIA Glass.
Inspiration

Utvalt med omsorg - Zoégas

Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Inspiration

Utvalt med omsorg: KLS

KLS delar med sig av sina bästa hållbarhetstips - de tipsar om hur man bäst tar tillvara på hela djuret.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.