Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Atria - Klimatsmarta hybridprodukter
Inspiration

Atria - Klimatsmarta hybridprodukter

Atria berättar om sitt klimatsmarta sortiment av hybridprodukter och delar med sig av tips på hur man kan göra hållbara val genom att tänka nytt.

Nedan berättar vår leverantör Atria om sitt arbete

Hållbarhet har varit ett nyckelord inom livsmedelsbranschen sedan länge, men nu mer än någonsin. För Atria handlar hållbarhet om att skapa mat som är hälsosam, god, klimatklok och äts upp. 

I Atrias sortiment finns klimatsmarta produkter som passar alla. De arbetar för att främja en mer mångsidig kost och var tidigt ute med hybridprodukter, under varumärket Lithells. Genom att ersätta kött med en annan typ av protein eller grönsaker i sina produkter ökar de näringsinnehållet och minskar samtidigt miljöpåverkan.

Hybridprodukterna är ett exempel på hur Atria tar ansvar och genom innovation skapar produkter som är goda och hållbara – utan att kompromissa med kvalitet eller smak.
 
 

4 klimatsmarta tips från Atria

Kycklingkorv

Atrias strimlade kycklingkorv gjord på svensk kyckling och svenska morötter är ett bra exempel på en mer hållbar variant av korv. Konsten ligger i att variera innehållet och att blanda in grönsaker. Servera förslagsvis kycklingkorven som en korvstroganoff med mos och grönsaker.

Förstekt färsbiff med kyckling och nötkött

Här serveras Lithells klassiker förstekt färsbiff i en ny klimatsmart variant med både kyckling och nötkött, smaksatt med grekisk kryddning. Klimatavtrycket minskar med ca 40% jämfört med en traditionell nötfärsbiff.

50/50

Ett enkelt sätt att halvera klimatavtrycket i en animalisk rätt är en 50/50 variant. Här har man använt 50% kycklingfärs och 50% linsfärs, hållbart och gott!

Bolognese

50/50 principen funkar även på en klassiker som Bolognese. Med 50% kycklingfärs och 50% linsfärs blir rätten mer klimatsmart och innehållet på kostfibrer ökar.Klimatberäknade produkter

Atria har arbetat med att klimatberäkna sina produkter sedan 2015, med hjälp av RISE (Research Institutes of Sweden). Klimatberäkningen har gett viktiga insikter en helhetsbild av matens värde.
 
I en tid där mat är lättillgänglig, kan det vara lätt att glömma bort det arbete och de resurser som krävs för att producera den. Vi behöver återupptäcka värdet av maten och förstå var den kommer ifrån, och hur den påverkar vår planet.

Med kunskap och förståelse kan vi göra mer medvetna val som gynnar både hälsa och miljö. Genom att använda råvaror på ett mer varsamt sätt och inte konsumera mer än nödvändigt, kan vi bidra till en mer hållbar matkonsumtion.
 
Annonsen är publicerad 1 juni 2024. Källa: Atria

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.