Din order- & leveranskalender
Inspiration

Fyra Skånska Gryn: En hälsosam skånsk nyhet

  • Film
  • Hållbart
  • Bakat
  • Leverantör
459883 - KRÖGARKLASS - Sverige - Torrt
Kampanjpris: {{kampanjPris}} Jmf.pris: {{jmfpris}} kr
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}} {{stockStatusText}}
Recept

Västerbottenpaj med sallad på marinerad rödbeta och Fyra Skånska Gryn

Paj är en enkel och flexibel rätt som går att variera och använda som förrätt, mellanmål eller lunch. I det här receptet kombineras pajen med marinerade rödbetor, härligt goda, nyttiga gryn och syrlig citron.
Recept

Sallad på Fyra Skånska Gryn, matjesill, rostade rotfrukter och pocherat ägg

Take away – Inget att förlora, allt att vinna. Använda råvarorna fullt ut. Spara. Tänk Nytt. Lägg till. Förpacka. Erbjud. Gör den svarta sopsäcken besviken. Släng inte resterna som blivit över från lunchen! Sälj som take away.
Söker du efter ett nytt och gott alternativ till ris, pasta, bulgur, couscous och quinoa? Nu presenterar Orkla Foods Sverige Fyra Skånska Gryn, en ny spännande bas på havre, råg, vete och korn.

Den gröna hälsotrenden växer sig hela tiden starkare och allt fler gäster vill ha en sundare kosthållning med mindre kött och mer vegetariskt. Även omtanken om miljön blir större och många vill minska såväl matsvinn som klimatpåverkan genom att välja hållbar, grön och närproducerad mat. Med bakgrund av detta lanserade Orkla Foods Sverige i april 2017 sin nya produkt Fyra Skånska Gryn.

Video

Mångsidig grynblandning

Fyra Skånska Gryn passar lika bra att servera på caféet och lunchkrogen som i skolmatsalen. Grynblandningen är både enkel att tillaga och mångsidig. Du kan använda den i sallader, wraps, bröd, bars, granola, falafel, soppor och mycket annat. Den ger ett härligt tuggmotstånd och kan varieras och smaksättas i oändlighet. Bara fantasin sätter gränserna.

Nyckelhålsmärkt kolhydratkälla

Du som söker efter en ny kolhydratblandning till fågel, fisk eller kött hittar en både spännande och bra bas i Fyra Skånska ryn. Grynblandningen är fullkorns- och nyckelhålsmärkt, mättande och håller blodsockerkurvan jämn. Dessutom har den ett närproducerat skånskt ursprung.

Enkel att tillaga – så gör du

Bleck, 50 portioner

  1. Häll hela påsen i ett bleck, tillsätt 3 liter saltat vatten.
  2. Ställ in ugnen på 100% ånga. Placera blecket i mitten av ug­nen. Tid 20–25 min. Tiden kan variera beroende på ugn.
  3. Ta ut blecket ur ugnen och rör om.

Gryta, 10 portioner

  1. Koka upp 6 dl saltat vatten på spisen.
  2. Ta bort grytan och tillsätt 4 dl gryn.
  3. Lägg på ett lock och låt dra i 10 min.
Läs mer
Sidladdning pågår, redo om
Loader