Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Rättvisemärkningar – vad betyder de?

Hållbarhet

Certifieringar

Vi vill att våra kunder ska vara trygga med att de gör affärer med ett företag som hela tiden strävar efter bättre kvalitet och mer hållbara lösningar.
Hållbarhet

Palmolja

Likt soja är produktionen av palmolja omdiskuterad. Regnskog avverkas, djurarter hotas och lokalbefolkningen drabbas - men även här bidrar produktionen med ekonomisk tillväxt. 2017 nådde vi målet med 100 procent ansvarsfullt producerad och spårbar palmolja i våra egna märkesvaror.
Att välja varor med rättvisemärkningar är att göra ett medvetet val. När du köper en produkt som är certifierad av Fairtrade, UTZ eller Rainforest Alliance väljer du att stödja kampen för bättre sociala och ekonomiska villkor för bönderna och odlarna samtidigt som du värnar om miljön.
Att rättvisemärkningar gör gott för människa och miljö, det vet vi. Men vad betyder de egentligen?

Fairtrade

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som garanterar att du köper en reko vara som uppfyller en rad kriterier. De omfattar bland annat förbättrade ekonomiska villkor för odlare och bönder, barnarbete och diskriminering ska motarbetas och ekologisk produktion ska främjas. Besök Fairtrades hemsida för mer information.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance arbetar för att bevara ekosystem och biologisk mångfald samt skapa hållbara försörjningsmöjligheter. Certifieringen gäller odling av bland annat kaffe, kakao, bananer, te, skogsbruk och turism. Man lägger lika stor vikt vid miljöhänsyn som sociala förhållanden och ekonomi. Läs mer på Rainforest Alliance hemsida.

UTZ Certified "Good inside"

UTZ är en global rättvisemärkning som främst används för kaffe, men även kakao, te och nötter. Tack vare UTZ-certifieringen kan du Certifiering garanterar även att produktionen är hållbart producerad av odlare med schyssta arbetsvillkor. Vill du vet mer? Besök UTZ hemsida.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.