Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Marknadens största sortiment av EU-ekologiska, KRAV- och MSC-märkta produkter

Hållbarhet

Hållbara val

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt växer. Du som handlar hos oss har en enormt viktig del i arbetet. Läs mer om vårt hållbara erbjudande.
Hållbarhet

Eko och miljömärkt

Vi vill öka försäljningen av ekologiska och miljömärkta varor. Vi vill minska den negativa miljöpåverkan som livsmedelsproduktion för med sig. Efterfrågan på ekologiskt producerade livsmedel fortsätter öka och vi arbetar aktivt för att lyfta produkter som är tredjepartscertifierade av KRAV, EU-ekologiskt, MSC, ASC, Svanen, Bra Miljöval samt EU-blomman.
Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt växer.

Vårt långsiktiga arbete med att hela tiden bredda sortimentet av ekologiskt och miljömärkt hänger ihop med vårt starka engagemang i miljöfrågor, vår miljöcertifiering och våra tankar kring hållbart företagande.

Offensiva ekomål

Vår försäljning av ekologiska produkter till restauranger och storkök fortsätter att öka. I början av 2016 satte vi nya offensiva mål för andelen eko och miljömärkt försäljning. Målen innebär att andelen ekologiskt och miljömärkt till år 2020 ska uppgå till 40 % av total försäljning för den offentliga marknaden och 15 % för den privata marknaden.

2017 nådde vi en andel ekologiskt och miljömärkt på 30,4 % till offentlig marknad och 11 % för privat marknad. Som delmål för 2018 vill vi att 35 % av den totala försäljningen till den offentliga marknaden ska bestå av ekologiskt och miljömärkt. Motsvarande siffra för den privata marknaden är 13 %. 

Våra eko-mål är en del i vårt arbete för att skapa hållbar livsmedelsproduktion. Både privata aktörer och offentlig sektor börjar i allt större utsträckning efterfråga fler ekologiska och miljömärkta varor.

Det ska vara enkelt att göra hållbara val

"Hållbara val" presenterar våra ekologiska och miljömärkta artiklar, men även alla varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiska varor, KRAV-märkta varor, MSC, ASC, UTZ Certified, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Ethical Tea Partnership, Svanen, Bra Miljöval Falken, FSC Forest Stewardshop Council och EU-ecolabel.

Ett hållbart sortiment som ständigt växer

Vårt breda sortiment består av cirka 4000 EU-ekologiska, KRAV- och MSC-märkta produkter – från både små och stora leverantörer.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader