Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kunskap

Gör gott i havet samtidigt som du tillagar fisk i restaurangköket

Sortiment

Färsk fisk

Dagsfärskt är ett begrepp som verkligen är aktuellt när det gäller färsk fisk. Tillgången varierar, priserna förändras från dag till dag och produkterna har kort hållbarhet. Det kräver viss manuell hantering hos oss, vilket betyder att dessa produkter inte kan säljas via e-handel.
Hållbarhet

MSC i siffror

  • 9,5 miljoner ton fisk och skaldjur fångas årligen av MSC-certifierade yrkesfisken, vilket står för nästan 10% av den årliga globala fångsten av vildfångade fisk och skaldjur.
  • Det finns över 24 000 produkter med MSC:s miljömärke som säljs till konsumenter i nästan 100 länder.
  • Cirka 3 700 företag är certifierade till MSC:s spårbarhetsstandard - det säkrar att produkter med MSC:s miljömärke kommer från hållbara yrkesfisken.
Källa: MSC
Bara hälften av svenskarna känner igen miljömärket MSC, enligt en undersökning som MSC själva genomförde 2016. Ännu färre vet vad miljömärket står för. Som partner till MSC vill vi gärna vara med och berätta om märket, för att på så vis bidra till att vi har fisk både idag och i framtiden.

Marine Stewardship Council (MSC) är en global organisation som arbetar för ett hållbart fiske. Detta görs genom ett frivilligt certifierings- och miljömärkningsprogram.

Miljömärket MSC visar att fisken eller skaldjuret kommer från ett livskraftigt bestånd och är fångad på ett sätt som är skonsamt mot havets ekosystem.

Fisk från hållbara bestånd och spårbarhet hör ihop

MSC har skapat två standarder - en miljöstandard som gäller för själva yrkesfisket och en spårbarhetsstandard som gäller för alla som handhar fisken och skaldjuren innan de i slutändan förpackats med MSC:s miljömärke.

MSC:s miljöstandard måste uppfyllas av de yrkesfisken som blir MSC-certifierade. Grunden är att de bara får fiska på hållbara bestånd och med minimerad påverkan på havsmiljön.

När fångsten "hamnat på bryggan" och ska vidare får den bara handhas av företag som är spårbarhetscertifierade enligt MSC:s standard. Detta gör att de MSC-märkta fiskarna går att spåra ända tillbaka till ett hållbart fiske.

Alla som vill bli certifierade ansöker och blir kontrollerade av tredjepart, en certifieringsfirma, som avgör om de uppnår MSC:s standard. MSC har skapat standarderna, men certifierar alltså inte.

Hållbarhet

Vårt sortiment av MSC-märkta fisk- och skaldjur

Miljömärket MSC visar att fisken eller skaldjuret kommer från ett livskraftigt bestånd och är fångad på ett sätt som är skonsamt mot havets ekosystem - du gör alltså gott i havet om du tillagar MSC-märkt i restaurangköket.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader