Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

En tuff sommar för svenska bönder

Sortiment

Välj svenskt kött

Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt kött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.
Nyhet

Restaurangbranschen i gemensamt upprop

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker.
Nyhet

Välj svenskt kött

Torkan i Sverige har gjort att det inte finns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blir bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det ger ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött.
Recept

Stekt Rostas

En härlig stekt Rostas av nöt med rotsellericreme, dragonolja och rostad grönkål.
Recept

Glacerad Nötbog

Glacerad Nötbog med persilje- och citronpotatis, picklad fänkål och rålakrits.
Torkan som drabbade Sverige sommaren 2018 har satt spår hos många bönder i Sverige. Den bristande tillgången på foder, både för de betande djuren och för kommande vintermånader, har gjort att kreativa lösningar har fått kombineras med ökade slaktvolymer.

På Ulfstorps Säteri i Vara har Johan Wahlström sedan 16 år tillbaka fött upp nötkreatur. Den här sommaren har påverkat hans verksamhet. 

”Den här sommaren har varit tuff med tanke på torkan men känner att jag har fått ihop den mängd foder jag behöver. Under betesperioden har jag flyttat mina djur oftare mellan olika hagar samt fått stödutfodra på bete under en period. Det känns även som slaktdjuren under den varmaste perioden växte lite långsammare”, berättar Johan. 

På säteriet är man självförsörjande på grovfoder och köper in kraftfoder till de växande djuren. I år har man även plastat in en del halm för att dryga ut grovfodret till korna och fått ta en del gräs från trädor. Vilket eventuellt kommer påverka kommande år.

”Den här hösten och vintern blir den största utmaningen att ha full koll på mina foderstater”, säger Johan.

 

På Ulfstorps Säteri har man cirka 100 dikor och föder upp alla kalvar själva. Man köper även in ett 40 tal köttrastjurar för vidareuppfödning. För att ha kor som har bra lynne, är lättfödda på vintern och klarar av att gå på naturbetesmarker används raserna Aberdeen Angus, Limousin och Charolais.

”Kunderna ska känna förtroende för det kött jag tagit fram och veta att det jag gör bidrar till ett öppet landskap”, säger Johan.

Johan är en av de bönder som levererar kött till KLS Ugglarps. Martin & Servera och slakteriföretaget KLS Ugglarps har beslutat att förstärka samarbetet för att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött.
Här kan du läsa om vad vi på Martin & Servera gör för att stödja Sveriges bönder: 
http://martinservera.mynewsdesk.com/pressreleases/martin-och-servera-oekar-inkoepen-av-svenskt-noetkoett-med-65-ton-2637431

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.