Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Restaurangutrustning och non food

Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning och non food för alla oavsett verksamhet. Våra specialister hjälper dig med de praktiska beslut som måste tas när ett nytt restaurangkök ska inredas eller när restaurangen ska välja nya bestick, kläder till servispersonalen eller take away-kassar.

Vi är glada över att ha så många kunder som inspirerar och utmanar oss. Det gör att vi i vår tur, tillsammans med våra leverantörer, hela tiden anstränger oss lite extra. Vi letar upp de saker inom restaurangutrustning och non food du behöver, kontrollerar dem och ser till att de håller våra – och dina – kvalitetskrav.

Handla

Sortiment

Här hittar du alla köksredskap du behöver, som kastruller, stekpannor och knivar, men även bestick, porslin, glas, knivar, maskiner och hyllor. Vårt sortiment av non food innehåller dessutom tusentals artiklar, valda med omsorg.

Smarta produkter till konkurrenskraftiga priser

I vårt sortiment av non food hittar du allt ifrån ljus och dukar i alla färger och former, till plåster och pizzakartonger. Vi har även rengöring, mjukpapper och storköksfilm – bara för att nämna några saker.

Vi vet att varje verksamhet har unika behov. Därför utvecklar vi vårt sortiment och anpassar det så att det möter efterfrågan från våra kunder. För hotell erbjuder vi exempelvis många artiklar som passar i hotellets egna butik, kiosk eller på rummen. Här finns tandborstar, tandkräm, deodorant, tvål, engångsrakhyvlar och mycket mer.

Funktionalitet, design och effektiva verktyg

Utrustningssortimentet är brett och vi samarbetar med leverantörer över hela världen. Vi arbetar med kända varumärken och produkter som vänder sig till den professionella användaren.

Få hjälp med service, reservdelar, garantiservice och installation

Kontakt

Vi kan erbjuda service, garantiservice och installation på restaurangutrustning du köpt hos oss på Martin & Servera genom Storköksteknik, som tillhör vårt dotterbolag Diskteknik.

Hos Storköksteknik hittar du dessutom reservdelar och kan boka löpande service på din restaurangutrustning.

Kontakta oss gärna – Vi kan utrustning

Vi kan hjälpa dig att ta fram kundunika artiklar där det bara är din egen fantasi som sätter gränserna. Vi tar bland annat fram profilerat porslin, glas och engångsmaterial, så som muggar, servetter, påsar, tårtkartonger och tryckta etiketter. Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor för mer information.

Aktuellt just nu

Kunskap

Nu fasas engångsartiklar av plast ut ur sortimentet

Den plastpolicy som beslutades 2019, säger bland annat att Martin & Servera ska fasa ut de engångsprodukter av plast som förbjuds av EU under 2021 redan nu till årsskiftet. Det betyder att vissa produktgrupper kommer att försvinna ur sortimentet vid årsskiftet – och i praktiken innebär det att vissa produkter kan vara slut i lager redan nu.
Kunskap

God handhygien och daglig rengöring - Förhindra och förebygg infektioner samt stoppa smittspridning

För att förhindra, förebygga infektioner och stoppa smittspridning krävs en god handhygien och daglig rengöring. Under sjukdomstider är det viktigt att förutom goda städrutiner införa och förstärka rutinerna kring hygienstädning, samt att städa mer regelbundet än vanligt. Här ger vi dig tips på hur du ska gå tillväga och vilka produkter du kan använda.

Läs mer

Kunskap

Diskteknik: Hygien & städteknik för proffs

På Martin & Servera är vi många som bryr oss om dina varor och leveranser. Här möter vi Anna Dahlqvist, affärsområdeschef på dotterbolaget Diskteknik. De hjälper dig att jobba smart, lönsamt samt hållbart med städ, disk och tvätt.
Kunskap

Gjutjärn - Kökets gamla trotjänare

I takt med att masugnarna utvecklades i Sverige under sen medeltid blev gjutjärnet allt vanligare i vårt land. Gjutjärnets kolhalt ligger på 2-4 % och leder hög värme bra under lång tid vilket är idealiskt för viss typ av matlagning. Dennis Hansson arbetar med samordning av egna märkesvaror på Martin & Servera och är utbildad kock. Här ger han sina råd om hur materialet bör behandlas.
Kunskap

Gastronorm - vad betyder storlekarna?

Gastronorm - måttsystemet som används för att benämna storlekar på kantiner och bleck som används i kök världen över. De är utmärkta till både servering samt förvaring och kommer i flertalet storlekar och utföranden. Men vad betyder ”GN” följt av diverse siffror? Vi reder ut vad de olika måtten står för.
Kunskap

Ett hållbart non food-sortiment

”Ett miljövänligt och hållbart sortiment är, enligt oss på Martin & Servera, cirkulärt och återvinningsbart. Det gamla linjära sättet att producera, konsumera, använda och slänga saker är inte hållbart. Det cirkulära systemet bygger på återvinning och återanvändning”, säger Magnus Åberg, affärsområdeschef för utrustning och non food, Martin & Servera.
Om oss

Välkommen till våra utrustningsutställningar

På flera av våra säljkontor runt om i Sverige har vi restaurangutställningar. Här kan du besöka oss och få en guidad rundtur. Vi visar upp delar ur vårt sortiment av porslin, glas, köksutrustning och kläder. Självklart finns våra utrustningssäljare på plats för att ta hand om dig och besvara alla tänkbara frågor.
Kunskap

Plastfria sugrör

Vi erbjuder tre spännande alternativ till de konventionella sugrören av plast. Med våra papperssugrör, vassugrör och ätbara sugrör får sommardrinken ett nytt fräscht ansikte. Alla tre varianter hittar du i vår e-handel.
Inspiration

Huhtamaki - Hållbara pappersförpackningar från Finland

I vårt grannland i öst ligger Huhtamaki som tillverkat förpackningar sedan 60-talet. Varje år serveras 19 biljoner drycker i deras pappersbägare världen över. Deras genomgående miljötänk gör dem till en hållbar aktör på den globala förpackningsmarknaden.
Kunskap

Bra stekredskap – vägen till lyckad matlagning

Det här med stekpannor kan kännas som en egen liten vetenskap! Användningsområden, material och miljöval, är bara några saker att tänka på.
Sortiment

Miljöanpassade lösningar för alla behov

Dunis sortiment är utformat för att skapa goodfoodmood och erbjuder praktiska, stilrena produkter tillverkade av miljöanpassade material som höjer måltidsupplevelsen.
Kunskap

Hur du bäst tar hand om dina knivar

Bra redskap är viktiga i köket och för en kock finns det nog inget redskap viktigare än en välslipad kniv. Vår leverantör Vikingsun guidar dig steg för steg genom grunderna i att slipa med sten.
Inspiration

Trendspaning med Therese

Nyfiken på vilka trender som kommer att vara stora kring det dukade bordet och restaurangutrustning framöver? Vi frågade Therese Egerfors, specialistkonsult utrustning, om hon kunde dela med sig av sina tankar.
Inspiration

Programmerad Gastronomi

Morgondagens köksmaskiner är intelligenta, hållbara, skonsamma och effektiva.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader