Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Event

Årets Kock Veckan 11-17/9

När:
11/9-17/9 2020
Var:
digitalt https://aretskock.se/
Om oss

Årets Kock

Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.
Årets Kock Veckan sker den 11-17 september och förutom att kora Sveriges bästa kock i SM i professionell matlagning, kommer programmet innehålla flera digitala aktiviteter inom gastronomi och näringsliv för hela branschen.

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september på Annexet i Stockholm, utan publik. Finalen kommer att sändas via TV4-Gruppens kanaler med livesändning i TV4 Play, samt eftersändning i Sjuan.

Finaltävlingen kommer att pågå under hela dagen den 17 september, varav den sista avgörande timmen kommer att sändas live i TV4 Play. Programledare blir tv-kockprofilerna Tareq Taylor och Tea Malmegård.

Finalister i Årets Kock 2020 är:

 1. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
 2. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
 3. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
 4. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
 5. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
 6. Christian Siberg - Omaka, Stockholm
 7. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
 8. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland

Viktiga branschfrågor tas upp i Årets Kock Talks

Årets Kock Talks är en helt ny satsning och där fokus kommer att ligga på att ta upp viktiga frågor för branschen och skapa samtal mellan näringsliv och politik. I 6 program med start fredag 11/9 frågar vi oss hur besöksnäringen åter kan bli den sysselsättningsmotor den varit och basen i omstarten av Sverige efter Coronakrisen. Hur ser restaurangerna, matupplevelserna och talangförsörjningen ut efter pandemin? Och hur blir bonden och råvaruproducenten äntligen hjälten i Sverige?

Du hittar hela programserien och kan föranmäla dig till de olika programmen via länken https://aretskock.se/arets-kock-talks/

Podden tar tempen på finalisterna

I Årets Kock Podden kommer kockprofilerna, Stefan Ekengren och Tea Malmegård, att intervjua Årets Kock-finalisterna samt även tävlingsledare Tom Sjöstedt och juryordförande Tommy Myllymäki. Första poddavsnittet släpps fredag 11/9 klockan 9:00

https://aretskock.se/podd/


Får du inte nog av Årets Kock?

Finalen i Årets Kock och 4 avsnitt om vägen till finalen kommer även att visas på Godare, Schibsted Sveriges nya matkanal som visas bland annat på Com Hem, Boxer, Canal Digital, Viasat, Aftonbladet med flera.


Årets Kock Foodtruck åker på turné med tidigare vinnare

Foodtrucken kommer under Årets Kock Veckan, den 11–17 september att åka ut på turné och besöka Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla måltider säljs till förmån för Bris, för att stötta det viktiga arbete de gör.

Stockholm

 • Fredag 11 september, Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Norrmalmstorg
 • Lördag 12 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Odenplan
 • Torsdag 17 september, Tomas Diederichsen (Årets Kock 2011) – Norrmalmstorg

Malmö

 • Måndag 14 september, Peter J Skogström (Årets Kock 2006) – Stortorget

Göteborg

 • Tisdag 15 september, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Drottningtorget
 • Onsdag 16 september, Gustav Trägårdh (Årets Kock 2010) – Järntorget

Lunchservering 11:30 – 14:00 och middagsservering 17:00 – 20:00.Mer information om tävlingen hittar du på https://aretskock.se/tavling/ 

Foto: Samuel Unéus
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader