Så här går det till att tävla!
- Bilda ett lag med tre kockar från kommunens skolrestauranger.
- Komponera en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa, inklusive tillbehör som passar till alla tre rätterna (sallad, bröd, matfett och dryck). Ange vilken ålder rätterna är anpassade till.
- Snittkostnaden per måltid (per rätt) får inte överstiga 12 kr inklusive tillbehör och dryck.
- Varje rätt ska innehålla minst en produkt från något av Lantmännens varumärken: Kungsörnen, AXA, GoGreen, FinnCrisp eller Nord Mills.
- Fotografera rätterna.
- Gör näringsberäkning och priskalkyl på era tre tävlingsrätter.
- Kopiera matsedeln från lagledarens skola för v. 36–38, 2019.
- Beskriv hur lagledarens skolrestaurang jobbar med hållbarhet och ge exempel på hur arbetet görs.
Fem skolkocksteam går till final och får tillaga sina insända recept praktiskt som ordinarie lunch i lagledarens skolkök. En jury, som består av fem personer, kommer att vara närvarande. Förutom att bedöma maten som lagats på plats kommer juryn bl a väga in hur de upplever skolmatsalen, hygien i köket samt hur ni arbetar med hållbarhet och svinn.
Tävlingsbidraget skickas in senast 29/11 2019 till: info@skolmatsgastro.se.
Läs mer om tävlingen på http://www.cerealiafoodservice.se/Skolmatsgastro/