Föreläsning
Kl 13:00-14:00
Pär Johansson, grundare av Glada Hudik - teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida.
En känslofylld föreläsning där skratt och gråt blandas. Ta chansen att lyssna på Pär som är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och som i sitt arbete visar på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är: det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio. Oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.
Showköket - mitt i mässhallen
Hela programmet med hålltider för showköket finns också på mässan.
Moderator är Mattias Larsson.
10:45 Jessie Sommarström - Årets rätt 50/50 med Årets kock 2022
Jessie tog hem segern i Årets kock 2022 med hela 775 poäng av 800 möjliga! Segern har öppnat många nya dörrar och nu väntar nya utmaningar runt hörnet.
Jessie kommer laga ”Årets rätt 2023:” 50/50-principen. Genom att byta ut 50% av köttet till svenskodlade baljväxter blir rätten både nyttigare och mer hållbar.
12:00 Temp:ish - min variant av tempeh
Sophia Lovén, ägare och grundare av Temp:ish om hur resan började hemma i studentlägenheten. Med traditionell tempeh som inspiration landande en tid av experimenterade i produkten Temp:ish med fermenterade matlupinbönor.
12:45 Mountain River - nya spännande detaljer
Om idén kring att ta fram "nya" detaljer och hur man använder 100% av köttet och minimerar svinnet helt.
13:30 Norrlandsfågel - Hållbar kycklinguppfödning i Norrland med smak och kvalitet i centrum
Grundare och ägare Larz Hansson om resan hit och kocken Emilia Nilsson (Semifinalist i Sveriges Mästerkock 2019) lagar smakisar.
14:15 Jessica Lundh - Lokala råvaror och närproducerat
Maten som kocken Jessica på Lunda förskola i Boden serverar ska vara en njutning för mun och öga, ge bra näring och värna om miljön. Jessica bjuder också på ett smakprov pasta och chokladshake.
15:00 Steksmet - en smet till för att stekas
Steksmet är en växtbaserad, svinnsmart och näringsrik produkt. Den innehåller en kort lista av naturliga ingredienser och uppskattas av barn, kockar och köttälskare.
15:45 Redefine Meat - 3d-printat "kött"
Efter att ha studerat djurkött ner till minsta komponent har Redefine Meat tagit fram ett brett utbud av högkvalitativa växtbaserade produkter med hjälp av banbrytande teknologier. Passa på att provsmaka och se om du håller med!
16:30 Naima - Framtidens fika
Njut av fika gjord på naturliga råvaror, som också är vegansk, glutenfri och svensktillverkad i en ekologisk certifierad produktion. Avslutar dagens program i showköket.