Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Smak och inspiration Umeå 2023
Event

Smak och inspiration Umeå 2023

När:
1/11 kl 10:00 - 17:00 

Var:
Noliamässan 
Signalvägen 3

903 22 Umeå

Anmäl dig här.
Vi hjälper dig besöka mässan genom att ordna egna busslinjer från Haparanda, Sundsvall, Vilhelmina (INSTÄLLD) och Östersund. Föranmälan krävs och görs i samband med anmälan till mässan. Det finns ett begränsat antal platser.
Om oss

Med omtanke om dig och din restaurang

När du gör livet godare för många finns vi alltid till hands. Med ett heltäckande utbud av bra råvaror, hållbarhet i fokus, personlig service och säkra leveranser, hjälper vi dig att förbättra din affär.
Tjänster

Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen

Här hittar du information om Martin & Servera-gruppens erbjudande inom utbildningar, rekrytering, finansiering och andra digitala tjänster.
Inspiration

Klimatpoäng per produkt - vi gör det enkelt för dig att välja klimatsmart

Vi vill alltid underlätta för dig att göra medvetna och hållbara val när du gör din beställning hos oss. Vi har nu uppdaterat vår e-handel med klimatpoäng per produkt, så du enkelt kan jämföra olika produkters klimatpåverkan. Med hjälp av klimatvärden framtagna av företaget Consupedia kan du enkelt se hur klimatsmart en produkt är i jämförelse med andra livsmedelsprodukter i databasen. En hög poäng betyder att produkten har låg klimatpåverkan och du ser klimatpoängen direkt i produktkortet.
Regionalt

Regionalt i säsong

December är kålens månad och vi hittar både grönkål, rödkål och brysselkål i säsongens regionala sortiment. Här kan du läsa mer om svenska råvaror som är i säsong just nu och inspireras av recept som hör årstiden till.
Inspiration

Vi har allt för din bar

Vill du ta din bar till nästa nivå? Då kan vi erbjuda ett sortiment av både dryck, tillbehör och utrustning utöver det vanliga. Med unika produkter från flera av bolagen i Martin & Servera-gruppen kan vi skräddarsy ditt erbjudande.
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

Utvalt med omsorg

GastroMerit

Välkommen till GastroMerit

Här hittar du marknadens bästa utbud av kurser inom kategorier som ledarskap, ekonomi och dryck. Utbildas av kursledare som är riktiga experter inom sina områden.
Scrolla ner på sidan för att hitta rätt kategori.
Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Vill du få inspiration inför vintersäsongen? Missa då inte detta tillfälle att mingla och trivas tillsammans med oss och branschkollegor.
Tillsammans med ett 100-tal leverantörer bjuder vi på nyheter, tips, inspiration, kunskap och information om våra restaurangtjänster och utbildningar via GastroMerit. Vi guidar dig genom vårt breda sortiment av mat, dryck och restaurangutrustning. Dessutom inspirerande föreläsningar, samtal och aktiviteter under hela dagen.

Anmäl dig till mässan här!

Föreläsning

Kl 13:00-14:00

Pär Johansson, grundare av Glada Hudik - teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida.

En känslofylld föreläsning där skratt och gråt blandas. Ta chansen att lyssna på Pär som är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och som i sitt arbete visar på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är: det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio. Oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.

 


Showköket - mitt i mässhallen

Hela programmet med hålltider för showköket finns också på mässan. 

Moderator är Mattias Larsson.

 
10:45 Jessie Sommarström - Årets rätt 50/50 med Årets kock 2022 
Jessie tog hem segern i Årets kock 2022 med hela 775 poäng av 800 möjliga! Segern har öppnat många nya dörrar och nu väntar nya utmaningar runt hörnet.

Jessie kommer laga ”Årets rätt 2023:” 50/50-principen. Genom att byta ut 50% av köttet till svenskodlade baljväxter blir rätten både nyttigare och mer hållbar. 
 
12:00 Temp:ish - min variant av tempeh
Sophia Lovén, ägare och grundare av Temp:ish om hur resan började hemma i studentlägenheten. Med traditionell tempeh som inspiration landande en tid av experimenterade i produkten Temp:ish med fermenterade matlupinbönor.
 
12:45 Mountain River - nya spännande detaljer  
Om idén kring att ta fram "nya" detaljer och hur man använder 100% av köttet och minimerar svinnet helt. 
 
13:30 Norrlandsfågel - Hållbar kycklinguppfödning i Norrland med smak och kvalitet i centrum
Grundare och ägare Larz Hansson om resan hit och kocken Emilia Nilsson (Semifinalist i Sveriges Mästerkock 2019) lagar smakisar.

14:15 Jessica Lundh - Lokala råvaror och närproducerat
Maten som kocken Jessica på Lunda förskola i Boden serverar ska vara en njutning för mun och öga, ge bra näring och värna om miljön. Jessica bjuder också på ett smakprov pasta och chokladshake.
 
15:00 Steksmet - en smet till för att stekas 
Steksmet är en växtbaserad, svinnsmart och näringsrik produkt. Den innehåller en kort lista av naturliga ingredienser och uppskattas av barn, kockar och köttälskare.  
 
15:45 Redefine Meat - 3d-printat "kött"
Efter att ha studerat djurkött ner till minsta komponent har Redefine Meat tagit fram ett brett utbud av högkvalitativa växtbaserade produkter med hjälp av banbrytande teknologier. Passa på att provsmaka och se om du håller med!
 
16:30 Naima - Framtidens fika
Njut av fika gjord på naturliga råvaror, som också är vegansk, glutenfri och svensktillverkad i en ekologisk certifierad produktion. Avslutar dagens program i showköket. 
 

Studion

Under hela dagen kommer vi att erbjuda korta workshops i studion* där du har möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom olika områden. Varje workshop är cirka 20-30 minuter och har 15 platser. Du kan anmäla dig på max tre workshops. Vi fyller på eventuella tomma platser strax innan workshopen startar.
 
Alla workhops är fullbokade.
 
10:30 Ostprovning - Thomas Rudin 
Ostprovning tillsammans med Västerbottenost® och Ostmästare Thomas Rudin. Västerbottensost har tillverkats på samma sätt ända sedan mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det mytomspunna receptet år 1872. Receptet är fortfarande en väl bevarad hemlighet som bara Ostmästare Thomas Rudin och några få andra levande människor känner till. Norrmejerier.
 
11:15 Te - mer än en varm kopp - Stephan Erikström 
Vilket te passar bäst till ostbrickan, eller som krydda i glassen eller varför inte i köttbullen. Här får du inspiration kring te som smaksättare och provsmaka några spännande varianter. Tekompaniet.
 
12:00 Ljuvliga desserter för alla - Malin Lönneberg
Malin, konditor som siktar på guld i Culinary Olympics 2024,  ger dig ett smakprov på hur du lyckas med växtbaserade desserter utan att kompromissa på vare sig smak eller textur. Violife.
 
12:45 Hantverksglögg i 5:e generationen - Ludwig Liepe
I 130 år och fem generationer har Saturnus tillverkat glögg på hantverksmässigt vis. Nu får du möjligheten att lyssna på hur det går till när Sveriges största glöggtillverkare skapar sina juliga smaker. Lärorikt och underhållande! 
 
13:30 Vinprovning för dig med alkoholtillstånd - Franz Leth 
Tillsammans med vinmakaren Franz Leth från Weingut Leth i Wagram Österrike, får du provsmaka och lära dig mer om utvalda viner i sortimentet. Workshopen är på engelska. 
 
14:15 Pepparskola - Kristin Åhlander
Vi dyker in i pepparens värld genom en provning och förnyad kunskap hjälper dig med verktyg och information för att kunna särskilja alla pepparsorter samt hur de ska användas. På Werners har vi ett 20-tal pepparsorter som alla har en egen karaktär för att ge dig möjligheten att ge det lilla extra touchen till varje specifik rätt. 
 
15:00 Oanade möjligheter med grönsakskärare - Kristina Nygård
Kristina från Hällde bjuder in till en Master Class och presenterar oanade möjligheter med Grönsaksskärare! Med största sannolikhet har du inte sett det här tidigare!
 
15:45 Chokladprovning - Otto Sjöberg
Här får du en unik möjlighet att upptäcka chokladens förtrollande värd med chokladmästaren Otto Sjöberg som guide. Som chef på Callebaut och expert på choklad har Otto dedikerat sitt liv åt att utforska, skapa och dela med sig av den underbara världen med choklad.  
 
16:30 Vinprovning för dig med alkoholtillstånd - Diego González 
Tillsammans med Diego González, Brand ambassador från Marqués de Cáceres får du provsmaka och lära dig mer om utvalda röda Rioja-viner i sortimentet - bland annat Gaudium 2018 som utsetts till Spaniens bästa röda vin! Workshopen är på engelska. 
 
*Studion hittar du i vänstra hörnet längst inne i mässlokalen och varje workshop genomförs med hörlurar till alla deltagare. För att anmäla dig till vinprovningarna (som genomförs på engelska) behöver din verksamhet ha alkoholtillstånd.
 

Urval artiklar du hittar på mässan

Svenskodlad Baljväxtfärs 3000g
105028, AB SVENSKA FÄRSODLARNA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • Från Sverige
 • Vegan
 • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Redefine Beef Flank 300g
119905, Redefine Meat, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Ny
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Chokladboll bit 20g
115591, Naima, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • Fri från Gluten
 • Vegan
 • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Citronkräm bit 30g
115315, Naima, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • Fri från Gluten
 • Vegan
 • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Leth Grüner Veltliner Famil Reserve 75cl
719799, Leth Grüner Veltliner, Österrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Marques de Caceres Gran Reserva 75cl
106567, Marqués de Cáceres, Spanien
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Mjölkchoklad pellets 32% 2,5kg
559963, Callebaut, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vit choklad karamell 2,5kg
253633, Callebaut, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Mozzarella Burrata 100g
458632, Trevalli, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Parmigiano Reggiano 22mån 1kg
223347, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hjort Tender Strip Flat 350-600g
377319, MOUNTAIN RIVER, Nya Zeeland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Sparkling strawberry te 20x1,8g
366118, Life BY FOLLIS, Indien
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • EU-ekologiskt
 • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Grönsaksskärare RG-100 utan skivor
807792, HÄLLDE
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Steksmet 2,5kg
460168, Jordnära Mat, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Svensk Vinter 50cl
708059, Svensk Vinter, Sverige
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Glögg Granskott & Lingon 50cl
118621, Saturnus 1893, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
118561, Temp:ish, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • KRAV
 • EU-ekologiskt
 • Fri från Gluten
 • Fri från Soja
 • Från Sverige
 • Vegan
 • Vegetarisk
 • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Creamy Original flavor 500g
419432, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
 • Fri från Laktos
 • Fri från Gluten
 • Fri från Soja
 • Fri från Mjölk
 • Halal
 • Kosher
 • Vegan
 • Vegetarisk
 • Vegan society
 • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Svartpeppar hel 300g
855775, Werners Gourmetservice AB, Kina
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Balsamicovinäger Truffle glaze 250ml
343087, Carandini, Italien
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.