Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Aktuellt om råvaror, priser och kostnader - oktober 2022

Aktuellt om råvaror, priser och kostnader - oktober 2022
Vi ser fortsatt en stor osäkerhet på marknaden just nu med höjda råvarupriser, stigande inflation och höga energipriser. Lyssna på intervjun med Veronica Claesson, Inköpsdirektör på Martin & Servera Restauranghandel, kring nuläget.


Om du vill veta mer om marknadsläget, tillgång på material och råvaror och prisutveckling – missa inte Råvaruprisrapporten för september.

Tips för ökad lönsamhet

Digitala tjänster och riktigt bra avtal som förenklar och ökar din lönsamhet. Testa Kalkyl & Recept där du enkelt och flexibelt kan kalkylera rätt pris på dina rätter för att se hur du kan maximera lönsamheten på din meny. Du kan lätt se hur lönsamheten påverkas när du väljer en annan råvara eller ändrar priset på en rätt.

Minska matsvinnet och minska dina kostnader genom att rädda mat från vår utförsäljningslista – en riktig win-win för ekonomi och miljö.

Kunskapen i köket är central för att minska svinnet och hantera råvarorna på bästa sätt. GastroMerit har utbildningar i hur du lagar mat med minskat svinn och arbetar med mer grönsaker och vegetabiliska protein. 

Våra egna varor är utvalda för att ge dig bra produkter till bra priser, de är ofta smarta val för ökad lönsamhet. Martin & Serveras egna varor är dessutom noga testade och utvalda för sina goda egenskapers skull, för bästa kvalitet och för sin goda smak. Och självfallet ställer vi höga krav på våra leverantörer.

Personalkostnaden är en stor kostnadspost i köken. Minska behovet av resurser i köket genom att använda färdigskuret. Välkommen att kontakta din säljare på Martin & Servera för mer råd och tips!
Publicerad2022-10-12

Minska matsvinnet

Sortiment

Rädda mat med utförsäljningslistan

I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.

Våra senaste nyheter

2023.01.19

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet

Från den 1 februari 2023 köper Martin & Servera Restauranghandel endast ekologiskt odlade bananer. Bananer från konventionell odling tas bort helt från sortimentet. Detta är en del av ambitionen att vara en god kraft för den bransch och det samhälle vi verkar i.
2022.11.25

Martin & Servera-gruppens julgåva 2022 går till Rädda Barnen

Martin & Servera-gruppen tackar kunder och leverantörer för året som gått och önskar god jul och gott nytt år genom att skänka årets julgåva till Rädda Barnen.
2022.11.24

Martin & Servera ökar ambitionerna med nya klimatmål

Martin & Servera sätter nya klimatmål som stödjer Parisavtalets 1,5 graders mål. I de ökade ambitionerna ingår arbetet med att ta fram vetenskapsbaserade klimatmål godkända av Science Based Targets Initiative.
2022.11.14

Årets foodservicevara 2022: Sparkling Rabarber från Färna Odlingar

Branschpriset Årets Foodservicevara, vars syfte är att inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling, tilldelas produkter som skapar värde för storkök, restauranger och deras gäster. I år gick priset till den mousserande rabarberdrycken som finns exklusivt hos Martin & Servera och Grönsakshallen Sorunda.
Se alla våra nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.