Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Finns det någon annan måltid som väcker ett sådant intresse världen över som Nobelbanketten? Nej troligtvis inte.
Som vanligt har hemlighetsmakeriet varit stort. Att det var Sebastian Gibrand och Daniel Roos som skulle stå för middagen offentliggjordes för en dryg vecka sedan. Men att Sebastian under flera månader har komponerat en meny baserad på anka från Viking fågel är det få personer som har vetat om.
På tisdagskvällen blev det dock offentligt när rätterna började delas ut till de dryga 1200 gästerna på plats i Blå hallen.
Menyn
Förrätt: Kalixlöjrom med gurka, inlagd kålrabbi, krämig dill- och pepparrotsås.
Huvudrätt: Anka fylld med svart trumpetsvamp, citrontimjan, potatis med karamelliserad vitlök, inlagd gulbeta och anksås. Serveras med savoykål med rökt shiitake, bakad lök.
Efterrätt: Hallonmousse, torr chokladmousse, hallonkräm och hallonsorbet.
Ankan från Viking Fågel har funnits i vårt sortiment under flera år. Den är belönad med Exceptionell Råvara och var Kocklandslagets huvudråvara under guldmenyn i Culinary World Cup 2018.
En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel
I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?
Per Idlund är sortiment- och inköpschef för fågel, ägg och regionala produkter hos Martin & Servera. En efterlängtad nyhet i vårt sortiment är majsanka. Här berättar Per mer om rasen, smakerna och varför det är en så härlig råvara!