Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Anton Kardell är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell korades igår kväll till Årets Unga Kock 2020 vid en ceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Anton Kardell var en av sex finalister som tillagade en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med gös och anka som huvudingredienser.

Juryns motivering

Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare

Segermenyn

  • Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök
  • Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havsgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.
  • Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.

Övriga vinnare

På andra plats kom Eskil Bondsäter och tredje platsen kneps av Victor Magdeburg.

Köksjuryns pris gick till Victor Magdeburg och Lara Katchinskaia blev Publikens favorit. 

Alla årets finalister

Anton Kardell, SK mat och människor, Göteborg
Benjamin Johansson, Restaurang Rot, Gotland
Eskil Bondsäter, Restaurang Lykke, Stockholm
Lara Katchinskaia, Färna herrgård och Spa, Färna
Victor Magdeburg, Konstnärsbaren, Stockholm
William Brittsjö, Lux dag för dag, Stockholm
Köksjuryns pris samt Publikens favorit


Tävlingen är den 44:e i ordningen och är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både amatörer och professionella krögare.


Vinsten kvalificerar Anton Kardell för världsfinalen i Paris i september där han tävlar mot ett 20-tal kockar från hela världen.

Martin & Servera är en stolt sponsor till årets tävling och passar på att säga ett stort grattis till alla vinnare!


Bild: Emely Hesselgren
Publicerad2020-02-25

Läs mer

Nyhet

Frantzén är fortfarande bäst i Sverige

I årets upplaga av Guide Michelin kan Sverige stoltsera med totalt 25 stjärnor.
Nyhet

Best of 2019 – våra mest lästa reportage

Här är reportagen och recepten som ni läste mest på martinservera.se under 2019. Har du läst alla?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader