Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Här är reportagen och recepten som ni läste mest på martinservera.se under 2019. Har du läst alla?
Våra 3 mest lästa inspirationsreportage
Inspiration
Ät smart mellan målen – mellanmålsinspiration för barn och ungdomar
Tillsammans med Generation Pep inspirerar vi barn och ungdomar till bättre ”mellis”. Här hittar du enkla och goda recept skapade av deltagare i Sveriges yngsta Mästerkock och Mattias "Fredagskocken" Larsson.
Att driva verksamhet handlar till stor del om ekonomi. När det gäller verksamhetens lönsamhet bör man tänka på merförsäljning, minskat svinn och att se över prissättning med mera. Här samlar vi inspiration som kan hjälpa dig att göra ditt arbete både enklare och mer lönsamt.
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Sverige är ett glassälskande land. Under sommarhalvåret, från mars till september, äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Här är tre goda gelato-recept, som med fördel görs på ekologiska och Kravmärkta ingredienser.
Rejäl gryta på klassiskt grytkött där vi långkokat ur alla fina smaker. Mötet mellan sötma från lök och paprika med ett litet sting från sambal och gräddens höga syra gör att det lyfter lite extra.
Våra 3 mest lästa leverantörs- och produktreportage
Inspiration
Kalix Löjrom
Kalix Löjrom är Sveriges första ursprungsmärkta livsmedel. Det är en delikatess som många restauranger och konsumenter uppskattar. Bakom produkten ligger ett gediget hantverk och yrkeskunnande.
Formbar Vegofärs – laga från grunden, smaksätt, forma
För att möta efterfrågan på fler vegetariska "laga-från-grunden" produkter lanserar Orkla nu Anamma® Formbar Vegofärs – en vegansk, glutenfri färs som är formbar. Tina, smaksätt och forma.
Vi ser den överallt, den ökande trenden av vegansk och vegetarisk mat. Gästerna blir mer och mer medvetna om vad de äter och man har fått upp ögonen för hur goda och hälsosamma alternativ det finns på marknaden. Här har vi samlat tips på bra alternativa proteiner. Du hittar produkter, information om leverantörer, utbildningar och inspirerande recept.
Läs fler av våra reportage och inspirationsartiklar
Inspiration
Inspiration för dig i restaurangbranschen
Här på Martin & Serveras inspirationssidor har vi samlat reportage, recept och inspiration som riktar sig till dig i restaurangbranschen. Oavsett om du är kock, kökschef, restaurangägare, hovmästare, servispersonal eller sommelier, hoppas vi att du hittar ny inspiration som utvecklar din affär!