Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Efterfrågan på vegetabiliska produkter gör att Sorundahallarna utökar i Hässleholm

Baljväxtfärs

Baljväxtfärs 2kg
332888, Köket Sorunda, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Efter lyckad lansering av baljväxtfärs satsar Sorundahallarna för att utveckla produktionen av vegetabiliska produkter. Nu utökas nuvarande anläggning i Hässleholm genom att Sorundahallarna tar över närliggande produktionsverksamhet.

"Vi investerade under 2016 i ett eget produktionskök i Hässleholm, där vi idag producerar egna varor för försäljning till restaurangmarknaden. Nu behöver vi mer kapacitet och i närbelägna Snapphanechark ges utrymme för det", säger Christer Läckgren, vd Sorundahallarna.

I Sorundahallarnas befintliga produktionskök i Hässleholm görs den baljväxtfärs som framgångsrikt utvecklats tillsammans med Axfoundation.

"Baljväxtfärsen har fått ett positivt mottagande av marknaden, och vi ser att efterfrågan på vegetariska och veganska alternativ ökar kraftigt", säger Christer Läckgren.

I och med att kapaciteten i Hässleholm nu utökas med Snapphanecharks anläggning kan Sorundakökets produktionen av produkter på baljväxtfärs utvecklas. Det betyder också att produktionskapacitet för andra vegetariska alternativ och för charkprodukter utökas.

Snapphanechark drivs idag av huvudägaren Agneta Johansson. Verksamheten införlivas helt i Grönsakshallen Sorundas verksamhet i Hässleholm.

Publicerad2020-04-24

Läs mer

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.