Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Nu är det klart vilka som går till final i Årets Ekokock 2019.
Klara för final i Årets Ekokock 2019:
Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
Jonas Karlsson, Fotografiska, Sthlm
Joachim Johansson, Scandic Mölndal
Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg
Niclas Jansson, Restaurang Skog, Sigtunahöjden
Eskil Bondsäter, Hemma Gastronomi, Luleå
Stort grattis till alla finalister!
Om Årets Ekokock 2019
Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV. I final tävlar kockarna live inför publik med råvarukorg på KRAV-märkta produkter och tillagar en trerättersmeny. Tävlingen avgörs 13-14 september i Växjö i samband med MAT2019.
Teman för tävlingen är:
Modern Nordisk Matlagning från grunden
Hylla alla de kockar där ute som brinner för en bättre värld
Hållbarhetstanken i fokus
Bevara det genuina hantverket och yrkesstoltheten.
Vi är stolt sponsor till Årets Ekokock - tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar!
Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
För oss är handling viktigare än ord. Våra fem fokusområden i olika hållbarhetsfrågor visar vägen till framtidens hållbara menyer, producerade med omsorg om människor, djur och natur.