Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Finalisterna till Årets Kock 2020 är utsedda

Åtta kockar gick vidare till finalen efter en tuff kvaltävling där både handlag, metod och självklart matlagning sattes på svåra prov.

Kvaltävlingen till Årets Kock 2020 fick av stapeln under två dagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola. De 23 kockarna som hade tagit sig vidare till kvalet fick under första dagen laga upp sin inskickade tävlingsrätt.

De 16 kockar som lyckades bäst gick vidare till dag två. Där väntade en hemlig råvarukorg som består av att laga en vegetarisk rätt baserat på rotselleri, potatis, eller jordärtskocka som huvudråvara. Till detta fick kockarna tillgång till ett råvarutorg fyllt med grönsaker, kryddor, mejeri, ost mm.

Kockarna fick två timmar på sig att laga upp sex portioner och rätten skulle serveras med en varm sås i snipa.

Dagen fortsatte med handlagstester där kockarna fick bena ur en lammstek och namnge de utstyckade delarna och råvarukunskap med 30 blandade råvaror.

Metodjuryn var också på plats under hela dagen för att bedöma handlaget i köket.

De olika delarna under tävlingen poängsattes och den sammanvägda poängen är resultatet för vilka som har gått vidare till finalen.

Till final är (i placeringsordning i kvalet):

  1. Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
  2. Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
  3. Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
  4. Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
  5. Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
  6. Christian Siberg - Omaka, Stockholm
  7. Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
  8. Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland

 

Stort grattis och bra kämpat önskar vi på Martin & Servera  

Publicerad2020-06-10
Om oss

Årets Kock

Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader