Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera – på väg mot hållbara leveranser

Minskad bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera Logistik.

”Som stor aktör på marknaden är det viktigt att vi tar ansvar för hållbar utveckling. Det gör vi bland annat genom att investera i ny teknik. På så sätt stödjer vi omställningen till mer hållbara leveranser”, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Det här gör vi

  1. Martin & Servera har idag distribution via tre elhybridlastbilar. Dessa bilar utgår från Stockholm, Enköping och Norrköping. Två är egna bilar, en är en gemensam satsning tillsammans med underleverantör Älta Transportservice.
  2. Vi deltar sedan länge i ett miljöprojekt med nattleveranser via biogasbil i centrala Stockholm. Nu utökas nattleveranserna med fler kunder, så att nattbilen kan göra ytterligare en leveransrunda. I samarbete med transportören KMP Kyl & Frys har Martin & Servera investerat i två biogasbilar för distribution i Stockholm, en för nattleveranser och en för leveranser dagtid.
  3. Två egna biogasbilar levereras i slutet av januari. De kommer att användas för citydistribution i Malmö.

 

För att kunna snabba på utvecklingen och nå målet med mer hållbara leveranser har Martin & Servera ansökt om och tilldelats investeringsstöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet.

 

”Det innebär att vi får ett bidrag på 40 % av den merkostnad som uppstår för att öka antalet biogasbilar i vår egen fordonsflotta”, säger Stefan Bergström Hedmark.

 

Investeringsstöd på 2,5 miljoner kr har godkänts för investering i tjugo biogasfordon under de närmaste fyra åren.

Att minska trafiken, och utsläppen och bullret som följer med den, är en framtidsfråga vi tillsammans måste lösa. Stockholmsprojektet Älskade stad är ett branschöverskridande samarbete som jobbar för en renare och tystare stad.

 

”Vi ansluter oss nu till samarbetet och börjar med att flytta paketleveranser av restaurangutrustning till Älskade stads samlastningslösning hos Ragn-Sells”, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin & Servera Logistik.

 

Paketen med beställd utrustning kommer nu att levereras ut till Martin & Serveras kunder med Ragn-Sells elfordon, ibland används till och med cykel. Helt i linje med målet mer hållbara leveranser.
Publicerad2019-01-15
Hållbarhet

Mer hållbara tillsammans

Tillsammans kan vi göra mer skillnad för en hållbar framtid.
Tillsammans med dig kan vi vara en förändrande kraft för hela restaurangbranschen. Vi ställer höga krav på produkterna, arbetar med att minska matsvinnet och samarbetar för hållbara transporter. Du kan känna dig trygg med det du serverar dina gäster, oavsett hur dina målsättningar ser ut. Det ska vara enkelt att göra hållbara val. Det är egentligen ganska självklart: många små steg blir ett jättekliv. Mer hållbara tillsammans helt enkelt.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader