Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
/Livsmedelsbranschen i samarbete för minskat matsvinn
Livsmedelsbranschen i samarbete för minskat matsvinn
Idag, den 12 mars 2020 lanseras en överenskommelse mellan aktörer i livsmedelsbranschen att tillsammans arbeta för att minska matsvinnet. Vi är en av de aktörer som anslutit sig.
"Eftersom vi nyligen beslutat att halvera matsvinnet i vår egen verksamhet, var det ett självklart beslut att vara med i det här initiativet", säger AnnaLena Norrman, hållbarhetsdirektör på Martin & Servera.
De aktörer som deltar i den frivilliga överenskommelsen ska sätta upp mål för minskat matavfall och matsvinn, mäta och samla in data för att följa upp och identifiera var matsvinnet uppstår och delta i samarbetsforum där arbetsgrupper kan genomföra mer riktade och branschövergripande projekt för att minska matsvinnet.
"För att lyckas med målet att minska matsvinnet är samarbete genom hela livsmedelskedjan helt nödvändigt. Våra beslut kan innebära att svinn uppstår i andra led, och det andra aktörer gör påverkar svinnet hos oss", säger AnnaLena Norrman.
IVL Svenska Miljöinstitutet ansvarar för kansliet för den frivilliga överenskommelsen. Läs deras pressmeddelande här.
Publicerad2020-03-10
Läs mer
Vi rekommenderar
Nyhet
Tillsammans ska vi minska matsvinnet
Chalmers Industriteknik startar nu projektet Resvinn. Här ska Martin & Servera tillsammans med 42 andra företag och organisationer utveckla effektiva redistributionssystem för att minska matsvinnet i Sverige.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.