Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Mer än hundra ton varor från Martin & Servera till hjälporganisationer under 2021

Mer än hundra ton varor från Martin & Servera till hjälporganisationer under 2021
Ett av Martin & Serveras viktigaste hållbarhetsmål är att halvera matsvinnet till 2025. Som ett led i arbetet med att minska svinnet doneras varor till flera välgörenhetsorganisationer. Under 2021 fick de totalt 109 ton varor att använda i sitt hjälparbete.
- Vi samarbetar med flera hjälporganisationer. Under 2021 skänkte vi rekordmycket varor till dessa organisationer, säger AnnaLena Norrman.

Totalt donerades 109 ton varor till organisationer som arbetar med människor som behöver hjälp och stöd. Martin & Servera donerar varor till Stadsmissionerna i Stockholm, Västerås, Umeå och Uppsala samt till Räddningsmissionen i Göteborg och Hela människan i Norrköping. Martin & Servera arbetar också med en mängd andra aktiviteter för att minska matsvinnet.

• Digitala lösningar där kunderna kan hjälpa till att rädda varor: Rädda mat
• Klokt sortimentsbyggande – varorna kunderna behöver, men helst inte för många varianter på lagerhyllan
• Ständigt arbete med att trimma prognoser och inköpsvolymer
• God kontroll vid varumottagning
• Varsam hantering av varor i lager och vid transport
• Daglig uppföljning och inventering av varor som behöver säljas ut
• Utbildningar och inspiration hur våra kunder kan minska svinnet i sin verksamhet

- Att vi använder resurser i form av råvaror och energi för att producera och transportera livsmedel som sen aldrig används – det är rent vansinne, säger AnnaLena Norrman, hållbarhetschef på Martin & Servera.

Martin & Servera medverkar också i flera branschgemensamma projekt i syfte att minska matsvinnet genom hela livsmedelskedjan, bland annat Samarbete för minskat matsvinn. Utöver det pågår dialog med både kunder och leverantörer om vad vi gemensamt kan göra för att minska svinnet.
Publicerad2022-01-20
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.