Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Skatt på plastkasse och plastpåse

Från 1 mars 2020 infördes en ny skatt på plastkassar. Skatten läggs till på inköpspriserna från 1 maj 2020, vilket resulterar i att alla kassar och påsar får ett förhöjt pris med antingen 3 kr eller 30 öre.
Regeringens avsikt med den nya skatten är att minska mängden förpackningar och förpackningsavfall. Det betyder att alla plastkassar och plastpåsar som säljs av Martin & Servera får ett höjt pris.

Den extra kostnaden för skatten kommer att läggas till på inköpspriserna från 1 maj 2020, vilket resulterar i att alla kassar och påsar som säljs av Martin & Servera till kunder får ett förhöjt pris med antingen 3 kr eller 30 öre.

Definitionen av en plastbärkasse som omfattas av 3 kronors-skatten är en kasse med eller utan handtag, som till största delen består av plast och som är avsedd att packa i eller bära hem varor från ett försäljningsställe.

En liten påse som omfattas av 30 öres-skatten är mindre än 15 mikro­meter och har en maximal volym om 7 liter, exempelvis en frukt- och grönsakspåse i matbutiken. Även papperspåsar med fönster får den låga skatten.

– Plastpåsar som inte är till för att packa eller bära varor i omfattas inte av skatten. Inte heller påverkas bärkassar i andra material än plast eller plastkassar framtagna för varaktigt bruk.
Publicerad2020-05-04

Läs mer

Hållbarhet

Vi minskar användningen av plast

Martin & Servera arbetar för att minska användningen av plast i sortiment och förpackningar. Vi har en policy som styr sortimentet mot alternativa material och nya förpackningslösningar.
Hållbarhet

Om vårt hållbarhetsarbete

Du ska vara trygg i ditt val av samarbetspartner och det ska vara enkelt för dig att ta beslut som är bra för människor, djur och natur. Därför driver vi viktiga hållbarhetsfrågor på ett långsiktigt sätt. Vi tror på att vara hållbara tillsammans med kunder, leverantörer och andra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.