Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Stoppad alkoholförsäljning efter klockan 22:00

För att förhindra ökad smittspridning av coronaviruset föreslår regeringen att alkoholförsäljning förbjuds på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22:00 och 11:00. Förslaget är skickat på remiss och beslut verkställs under vecka 47.

Under onsdagens presskonferens presenterade regeringen förslaget att servering som avses i alkohollagen av spritdrycker, vin, starköl, och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat förbjuds mellan klockan 22.00 och 11.00.

Det innebär att restauranger/barer med serveringstillstånd måste stänga helt senast klockan 22:30.

Förbudet gäller inte på särskilda boenden (till exempel äldreboenden) eller rumsservering på hotell eller minibarer på hotellrum.

Förordningen föreslås träda i kraft den 20 november 2020 och gälla till sista februari 2021.

Läs mer: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/departementsserien-och-promemorior/2020/11/forslag-till-forordning-om-tillfalligt-forbud-mot-servering-av-alkohol/

Publicerad2020-11-13
Inspiration

Senaste informationen om coronasituationen

Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader