Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen
Det gick tyvärr inte att logga in
Kontot är inte aktiverat för martinservera.se. Vänligen kontakta säljare.
Underhåll av sidan pågår. Försök logga in senare.
Denna webbsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen behöver du ha fyllt 20 år.
När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre accepterar jag även att webbplatsen använder cookies och hanterar mina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Läs mer
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En anka som ledde till guld - Svenska Kocklandslaget tävlade med anka från Viking Fågel
I november var det dags för Culinary World Cup i Luxemburg. Svenska Kocklandslaget har valde att tävla med anka som huvudråvara på en av rätterna i varmköksupplagningen. Hur tänkte kockarna i laget kring valet av råvara och varför valde man egentligen anka?
Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och nu sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Extra roligt att det nu är ett koncernövergripande sponsorskap, från i år ingår även Galatea som partner till kocklandslagen. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
Under prisutdelningen på Culinary World Cup fick Svenska Kocklandslaget guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen, men skulle dessa poäng verkligen räcka hela vägen? Det gjorde det!!!
Martin & Servera är sedan många år, tillsammans med koncernbolagen Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, en av Svenska Kocklandslagets huvudsponsorer.
Culinary World Cup är en prestigefylld och internationell tävling där landslag från många av världens främsta matnationer mäter sig mot varandra.
I 2018 års tävling tog alltså Svenska Kocklandslaget hem guldet. De är bäst i världen! Tävlingen är uppdelad i två delmoment – det kalla bordet och varmkök. Det svenska laget fick guldpoäng i båda momenten och totalpoängen räckte hela vägen till guldmedaljen.
Vi vill dessutom gratulera Stockholm Culinary Teamsom blev bästa regionallag under Culinary World Cup, och Fazer Culinary Team, som representerade Sverige i storköksklassen, som också placerade på en förstaplats. Fazer Culinary Team består av kockar och matinspiratörer som till vardags jobbar i lunchrestauranger runt om i Sverige. I storköksklassen tävlade laget med en budget på 5 euro per person. På endast 5 timmar skulle de laga och servera en trerättersmeny till 150 personer.
Trippelvinsten i Culinary World Cup är en viktig bekräftelse och förstärker Sveriges position på den globala måltidskartan.
Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!
Culinary World Cup
Culinary World Cup arrangeras vart fjärde år i Luxemburg. Det är den näst största tävlingen och inofficiellt kallas det för VM för lag. De 30 bästa nationerna från hela världen tävlar i två grenar, Kalla Bordet och Varmköket. Laget som vinner koras till Culinary World Cup-segrare.
Publicerad2018-11-29
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.