Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Välj svenskt kött

Torkan i Sverige har gjort att det inte finns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blir bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det ger ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött.

Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt nötkött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Vi har ett nära samarbete med flera svenska slakterier för att ständigt utveckla vårt erbjudande av svenskt kött.

Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.

Handla svenskt kött i vår e-handel

Sortiment

Välj svenskt kött

Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt kött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.

Vi arbetar aktivt i denna fråga genom att

  • Tillsammans med flera av våra leverantörer se till att på kort sikt sälja mer svenskt kött till våra kunder.
  • Se över möjligheten att köpa större mängder fryst kött än planerat för att sälja senare under året.
  • Ha en kontinuerlig dialog med bransch och våra leverantörer för att situationen ska vara hållbar för alla parter. Bland annat tar vi anatomiskt ansvar för hela djur från ett antal slakterier vilket säkrar avsättning och skapar trygghet.
  • Tillsammans med slakteriföretaget KLS Ugglarps har vi beslutat att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött. Det innebär att KLS Ugglarps kan ta emot fler djur för slakt och att vi på Martin & Servera, från september, köper femton extra hela djur per vecka, utöver företagets ordinarie inköp av svenskt nötkött. Här kan du läsa mer om samarbetet.
Video

David Lundqvist, Årets Kock 2018, berättar varför han väljer svenskt

Läs mer

Nyhet

Fortsatt tydligt stöd för svensk livsmedelsproduktion

Sommaren 2018 och dess extrema torka förändrade attityder och beteenden på restaurang- och storköksmarknaden. Martin & Servera Restauranghandel rapporterar att försäljningen av svenskt kött, nöt och gris, ökade med 20 procent. Större delen av ökningen kom under hösten.
Inspiration

Mattias Larsson - Oädla detaljer

Sommarens torka i Sverige har lett till brist på bete och att många bönder har behövt skicka sina djur till slakt tidigare än beräknat. Det har gett ett överskott av svenskt kött. Vi behöver nu köpa mer svenskt kött, börja ta hand om hela djuren och se till att använda fler köttdetaljer i matlagningen, allt från bringa och rostlock till rostbiff och fransyska. Vi bad därför Mattias ”Fredagskocken” Larsson ta fram recept på goda rätter på svenskt kött som du kan laga med mindre ädla detaljer.
Nyhet

Restaurangbranschen i gemensamt upprop

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker.
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!

Inspirerande recept med svenskt kött

Recept

Helstekt rostlock

Helstekt rostlock med smörad kålrotscreme, senapspicklad kålrot och frasig grönkål samt friterade potatisar.
Recept

Steam buns med kryddig spetsbringa

Steam buns med kryddig spetsbringa och rödkålsallad samt ingefärs- och koriandersmetana.
Recept

Ölbräserad kaptensbiff

Ölbräserad kaptensbiff med libbstickasmör och picklade höstgrönsaker.
Recept

Kryddstekt rostbiff

Kryddstekt rostbiff med brysselkål och äpple samt brynt pinjenötssmör och mandelpotatispuré.
Recept

Örtbakad svensk lammbog

Örtbakad svensk lammbog med kålrot, gotlandslinser och lammsky med brynt smör. Recept av David Lundqvist, Årets Kock 2018.
Recept

Husmor Lisas egen pastrami på rulle

Husmor Lisas egen pastrami på rulle, serveras på grillat surdegsbröd med paprikapesto.
Recept

Rostas

Rostas, rotsellericrème med lokal kittost, friterad selleriblast, egen soya och svamp.
Recept

Stekt Rostas

En härlig stekt Rostas av nöt med rotsellericreme, dragonolja och rostad grönkål.
Recept

Glacerad Nötbog

Glacerad Nötbog med persilje- och citronpotatis, picklad fänkål och rålakrits.
Recept

Japansk råbiff med säsongens sallad

Svenskt kött med asiatiska smaker: trenderna kommer från Korea och Japan. Kött med usprungsmärkning Från Sverige.
Recept

Urban taco med fransyska

Med känsla av pitabröd, en urban taco med fransyska och lite asiatiska smaker som i råbiffen. Kött med ursprungsmärkning Från Sverige.
Recept

Retrostek med klassiska svenska tillbehör

En skön retrokänsla i smakerna med svenska klassiska tillbehör som lingon, gurka och potatis. Kött med usprungsmärkning Från Sverige.

Här kan du läsa mer

Från Sverige

Den nya frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. 
Läs mer om Från Sveriges guidelines och ladda ner original, bilder, och vektoriserat material för bland annat hyllkantsdekaler, annonser, banners, foldrar och faktablad på fransverige.se.

 

LRF och kända svenska kockar tar ställning för svensk mat!

"Sommarens extremtorka blev ett uppvaknande. Vi i Sverige förstod plötsligt hur viktigt vårt lantbruk är. Vi som lagar maten behöver lyfta våra svenska råvaror mer. Våra politiker måste fästa livsmedelsfrågan högst upp på den politiska agendan och gästerna eller konsumenterna, behöver fortsätta fråga var maten kommer ifrån."

Här kan du läsa mer om initiativet.

Publicerad2018-07-13

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.